Benzinvérűeknek

2023.06.19. 11:00

A faluban is tettek egy tiszteletkört a találkozón résztvevő motorosok

Felvonulással egybekötött motorosnapot tartottak Perkátán június 17-én, szombaton. Az ország különböző részeiről érkező motorosok már délelőtt elkezdtek gyülekezni, majd a lakosság nagy örömére egy falukörre indultak vasparipájuk nyergében.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Minden motor tulajdonost szívesen láttak a rendezvényen, legyen az túra-, enduro-, cross-, vagy akár rendszám nélküli, kis teljesítményű segédmotor. Éppen ez a sokszínűség adta a találkozó szépségét, hiszen a motorostársadalom egy igen széles skálán mozog a motorok teljesítményét, súlyát tekintve. 

A felvonulás után a település központjában található Millenniumi emlékműnél tartottak koszorúzást a találkozón résztvevők. A köszöntőbeszédet Bogó Anikó, a perkátai ÁMK vezetője tartotta, aki egy kis történelmi áttekintést nyújtott az emlékművel kapcsolatosan, amelyet 2000-ben adtak át, kivitelezője pedig Dancsók János perkátai kőfaragó mester volt. Majd a beszéd után Bogó Anikó meginvitálta a találkozó résztvevőit a Győry-kastélyban található technikatörténeti és régiség kiállításra, amelynek megálmodója és egyben szíve-lelke a perkátai Rajcsányi László.

Fotó: Szentes Kitti

A koszorúzás után, délben a Szeleczky Csaba római katolikus plébános - aki maga is rendelkezik motorral - minden motort és motorost megáldott a perkátai katolikus templom kertjében. Széles utakat és Isten áldását kívánva a kétkerekűeknek, és azoknak, akik ezekkel szelik az utakat. 

Ezután egy kistérségi motorozásra indultak a résztvevők. Majd kora délután egy közös ebédet tartottak a perkátai falukemencénél. 

A nap további részében pedig a kastély mögötti pályán motoros ügyességi bemutatókkal tették még élménydúsabbá és emlékezetesebbé a találkozót. A programban gazdag napot pedig fergeteges koncertek zárták a résztvevők.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában