Családi délután

2023.04.10. 15:30

Igazi ünnep lett a nyuszivárásból Előszálláson - galériával

A több generációt megmozgató Családi nyusziváró délutánt ezúttal a művelődési házban tartották. A házigazda a helyi Hagyományőrző Nyugdíjas Klub volt. Az örömteli, mesékkel támogatott esemény remek programot nyújtott az odasereglőknek. Előbb a színpadi műsorra figyelt a teltháznyi közönség, aztán a játszóházban folytatták a korhatárnélküli vidám szórakozást

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

A hasonló eseményeket eddig a Falumúzeum kertjében rendezték meg. A változtatást az igazi áprilisi időjárás kényszerítette ki. Bár szépen ragyogott a Nap, de hűvös maradt az idő a gyermekek jelmezes fellépéséhez, és az azt követő közös játszáshoz, az elmúlt hét csütörtökén. 

Elsőként az óvodások Süni csoportja lépett föl. Azt kell mondjuk rájuk, hogy kirobbanó formában érkeztek. Jézsóné Németh Éva óvónő ezt is elmesélte róluk. - Már két hete készültünk velük erre a fellépésre és általa a húsvétra. A dekorációnkat, és a foglalkozásainkat is átszőtte ez a mesebeli hangulat. 

A mesék a nyusziról szóltak és, ha közben adódott rá lehetőség, népdalokat is énekeltünk, mozogtunk rá, amit nagyon élveztek. Igazi buli hangulatban teltek a foglalkozásaink, ezért nem csoda, ha ez a felszabadultság a színpadon is elragadta őket. A produkciónk a tavaszról és a locsolásról szólt, a bújások és a forgások domináltak benne, amit nagyon szerettek ezek a négy-öt éves, nagyon ügyes középső csoportosok. 

A „Nagyok”, az általános iskola második osztálya is kitett magáért. A lakodalmi műsorukat nagy lendülettel, jókedvűen és remek kosztümökben adták elő. Ezek után természetes, hogy ez a mulatós produkció is elnyerte a közönségük vastapsát. Talán csak az idősebb korosztály számára lehet meglepetés, hogy a napjaikat közösségben töltő gyermekek a szabadidejükben is szívesen játszottak együtt. Nem is lehet ez csoda, hiszen a jól felkészített helyszín, ahol mindennek meg volt a helye, elegendő eszköz jutott mindenki számára, a jó alaphangulatot garantálta a számukra. 

Az már külön adomány lett az alkotóknak, hogy olyan feladatokra inspirálták őket, amik a kedvükre való voltak, és egy ilyen rövid délutánon is elkészülhettek velük. Az izgalmas, a festett köveket – ajándékokat kutató expedíció a ház környékén, és persze hamisítatlan „nagymamás” vendéglátás! Ami nem fejedelmi lakomákat, hanem szívvel készült sütiket, egy kis zsíros kenyeret és finom teát jelentett. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában