Online is

2023.03.16. 09:00

Március végén nyílt napok, utána beiratkozás

Molnár Emese

Március 29–31. között tartják a nyílt napokat az óvodák

Fotó: Laczkó Izabella

Fontos döntést kell meghozniuk azoknak a családoknak, ahol most válik óvodaéretté a gyermek, hiszen választaniuk kell, hogy melyik intézményre, mely óvodapedagógusokra bízzák gyermekeiket az elkövetkezendő néhány évben. Azt, hogy meghozhassák a szülők a számukra legmegfelelőbb döntést, nyitott napokkal kívánja segíteni a Dunaújvárosi Óvoda. Ez azt jelenti, hogy mind a tizenkét tagóvodáját felkereshetik: bepillantást kaphatnak arról, hogy az egyes intézményekben hogyan telnek a mindennapok, megismerhetik az ott dolgozókat, a sajátos pedagógiai programokat. Három napon át, március 29-én, 30-án és 31-én várják az érdeklődőket a tagóvodák, mindegyik nap során 9–11 óra, valamint 15–16.30 között. Nem kell előre bejelentkezni, de a zsúfoltság, a sorban állás elkerülése érdekében azt kérik a családoktól, hogy egy helyre csak egyszer látogassanak el, és egy gyermeket egy szülő kísérjen csak el (azt is kérik, hogy váltócipőt vigyenek magukkal). 

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta, az óvodai beiratkozáskor három intézményt kell megjelölni. Fontos, hogy ez a három választott óvoda olyan legyen, amely valóban megfelelő a családok számára, akár a közlekedés, akár a nevelési program, akár az óvónénik személye alapján, azért, mert előfordulhat, hogy nem az első számú helyre nyer felvételt a gyermek. A vezető azt ajánlja a szülők figyelmébe, hogy mérlegeljenek alaposan, ennek érdekében pedig a nyitott napok során minél több helyre látogassanak el, hogy minél jobban megismerhessék az intézményeket, a dolgozóikat. 
Kérdésünkre Gyenes Józsefné elmondta, a védőnők adatai alapján idén 251 gyermek beíratását várják intézményeikbe. Hamarosan kirajzolódik a pontos kép, hiszen a beiratkozás április 3-án és április 4-én esedékes. Mindkét napon 8–12 óra, valamint 14–17 óra között lehet intézni a folyamatot a Dunaújvárosi Óvoda Lilla közi székhelyén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában