Felhívás

2023.01.05. 15:00

Öt kilométeren épül majd új nyíltvonali vágány

DH

Az SK Innovation gyár építése a település határában

Fotó: MW

A NIF várja az ajánlatokat az iváncsai ipari terület vasúti infrastruktúrájának kialakításáért felelős mérnöki feladatok ellátására. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben felhívást tett közzé az iváncsai ipari park vasúti infrastruktúra fejlesztésének tervezéséhez és kivitelezéséhez kapcsolódó mérnöki feladatok ellátására. 

A Fejér vármegyei Iváncsán zajlik jelenleg Magyarország legnagyobb zöldmezős fejlesztése. A 2021 májusában elrajtolt projektben 135 hektáron épül akkumulátorgyár a dél-koreai tulajdonú SK Innovation számára a Market Építő Zrt. kivitelezésében. A beruházás a tervek szerint 2023 márciusában éri el a teljes készültséget. A mélyépítési munkálatokat a német háttérrel rendelkező Bauer Magyarország Speciális Mélyépítő Kft., valamint a francia hátterű HBM Soletanche Bachy végezte el. 
A vasúti infrastruktúra kiépítése során 5052 méteren épül új nyíltvonali vágány, 1053 méteren új állomási vágányokat építenek, átépítéssel és korszerűsítéssel 1087 méter vágány érintett. 

A fentieken túl az állomási körzetben elbontanak 3 csoportkitérőt, 1 csoportkitérőt áthelyeznek, és 6 csoport új kitérőt építenek. A vontatóvágányon 3 csoport új kitérőt építenek be. Továbbá: 20 000 négyzetméteren bazaltbetonos rakodóterület épül, kiépítik a térvilágítást és az energiaellátást, átalakítják Adony állomás felsővezeték hálózatát, átalakítják és bővítik a biztosítóberendezést az állomási és nyíltvonali szakaszon. 
A projektben a tervek szerint 4 új műtárgyat, 3 előregyártott vasbeton keretet és 3 szintbeli útátjárót építenek, emellett felülvizsgálják az Adony vasútállomáson található két meglévő vasbeton kerethíd műszaki állapotát, és elvégzik a szükséges beavatkozásokat. A rakodó területén a ­vasútüzem számára irodát és szociális helyiségeket alakítanak ki. Az ajánlatokat 2023. január 23-ig várják. (Forrás:magyarepitok.hu) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában