Tanulmányi verseny

2022.12.22. 15:00

POK: országosan a tizedikek lettek

A Pannon Oktatási Központ diákjai is bejutottak a Kitaibel Pál országos biológiai és környezetvédelmi verseny döntőjébe, amelyet Győrben, a Széchenyi István Egyetemen rendeztek meg december 16-án.

duol.hu

Forrás: pok.suli.hu

Az országos verseny döntőjébe a magángimnázium három diákja jutott be, a Dunaújváros környezeti szennyezettsége című kutatási témakört dolgozták fel, és országosan a 10. helyezést hozták el! A POK közösségi oldalán osztotta meg a tapasztalatokat: nagyon színvonalas versenyzést láthattak a campuson, ahol Nyíregyházától, Szegeden át Sümegig minden városból bemutatták biológiai, vagy éppen környezetvédelmi témájú kutatási eredményeiket a gyerekek. Egyetemi tanárok, valamint biológusok hallgatták meg a versenyzőket, és tettek fel kérdéseket nekik az állatokkal, növényekkel vagy akár a környezetvédelemmel kapcsolatosan. Jutalmul oklevelet, könyvet és tollat kaptak a kilencedikes lányok. 
A POK csapat tagjai Badacsonyi Petra 9. c, Gáspár Zoé 9. a és Gönczi Kincső 9. a osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk: Kiss Tibor. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában