Meglett a sportbál eredménye

2022.12.21. 17:30

Mintegy 2,5 millió forint gyűlt össze a kórház számára

Mintegy 2,5 millió forint gyűlt össze a kórház számára azon a sportbálon, amelyet első alkalommal rendeztek meg kedden este a labdarúgó stadion különtermében.

Molnár Emese

Fotó: Ihász Martin

A bál ötletét Szatmári Roland, az Ikon kávézó tulajdonosa vetette fel, aki Szalontai Péterrel közösen felvállalta a szervezést, és életre hívták ezt az egyébként hiánypótló rendezvényt városunkban. A cél egyrészt az volt, hogy egy olyan nagy sportmúlttal és megannyi sikerekkel, példaképekkel büszkélkedő városban, mint Dunaújváros, összehozzák a sportszervezetek képviselőit, valamint a sportbarátokat. Emellett egy jótékonysági szálat is a kezdeményezés köré fontak, amelynek megvalósítása érdekében a Jót, Szívből-Dunaújvárosért! akciócsoport koordinátora, Petrás Gábor is bekapcsolódott a szervezésbe.

A december 20-i bálon több helyi sportág képviseltette magát, versenyzők, sportvezetők, valamint vállalkozók és magánszemélyek érkeztek sorra a 19 órai megnyitóra.

Fotó: Ihász Martin

Mint azt Petrás Gábor vázolta, a bál kedvezményezettje a Szent Pantaleon Kórház, így december elején egyeztettek dr. Jobbágy Lajos főigazgatóval arról, hogy mire is lenne szüksége az intézménynek. Egy úgynevezett ifjúságvédelmi prevenciós részleget szeretnének kialakítani, két kórterem felújításával. Körülbelül hárommillió forintból lehetne megvalósítani a beruházást, így ezt az összeget célozták meg az adománygyűjtéssel. A jótékonysági alapot három támogatási forma gyarapította. Egyrészt a tombolajegyek eladásából származó bevétel, másrészt kihelyeztek egy üveggömböt, amelybe bárki beletehette azt a pénzösszeget, amellyel segíteni kívánta a nemes ügyet. Elsőként Petrás Gábor helyezte bele egy helyi sportbarát, Deres Zoltán és családjának 100 ezer forintos hozzájárulását. A jótékonyság legnagyobb attrakcióját három mez árverése jelentette, amelyet a tombolasorsolással együttesen este 10 órakor tartottak meg. Addig természetesen a szórakozásé volt a főszerep: kötetlen beszélgetések, kapcsolatépítés, nosztalgia, svédasztalos vacsora, élőzenés mulatság a Flash Music Band jóvoltából, később pedig Krisz Rudi is fellépett.

Egykori és jelenlegi sportolók is megtisztelték jelenlétükkel az estet, úgy mint Kovács Zsófi olimpikon tornászunk; Böőr Zoltán, a DPASE korábbi csapatkapitánya; Bulath Anita válogatott kézilabdásunk, a DKKA szakmai igazgatója; Vass András, egykori kiváló kenusunk; Szepessy Róbert, az Infinity Teqball Klub dunaújvárosi szakosztályvezetője, a Dunaújváros FC labdarúgója, akik mind-mind szívesen osztották meg szezonbeli terveiket, illetve hogy miként telnek mindennapjaik az aktív sportolói pályafutásuk befejezését követően.

A tombolához sportolók és támogatók is felajánlottak ajándéktárgyakat, csomagokat, amelyek mindegyike gazdára lelt az esten. Az árverésen elsőként Bulath Anita dedikált mezére lehetett licitálni, amely 60 ezer forintért kelt el. A második relikviát a dunaújvárosi nevelésű játékos, a válogatott kézilabda hálóőr, Mikler Roland ajánlotta fel: egy olyan melegítőfelső, amelyben pályára is lépett korábbi mérkőzések során. A licit 50 ezer forintról indult, végül egy igen nagy léptékű ajánlat érkezett, és 250 ezer forintért kelt el. A fő ereklye egy olyan Neymar-mez volt, amelyet egyenesen Brazíliából hozott egy barátja a foci vébé csoportmérkőzéseinek kezdetére Petrás Gábornak, aki aztán felajánlotta a jótékonysági célra. A mez kikiáltási ára 300 ezer forintról indult, amelyre a kórházigazgató még a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón 500 ezer forintos ajánlatot tett. A sportbálon erről az összegről folytatódott a licitálás, amelyet 800 ezer forintnál véglegesítette a műsorvezető Szirmai György. Ezt az összeget is ugyanazon fiatal vállalkozó tette, aki a Mikler-mezt is elnyerte. Ő Hajnal Patrik, aki a végén egy váratlan felajánlással élt: természetesen kifizeti az aukción jegyzett összegeket, de a jótékonyság jegyében visszaadja a Neymar-mezt, hogy egy újabb árverés keretében tovább növelhessék a kórháznak szánt adományt. A szervezők egy gyors egyeztetést tartottak, majd elindították az újbóli licitálást: dr. Jobbágy Lajos azonnal megtette a már korábbi 500 ezer forintos ajánlatát, végül ebben a körben dr. Sándor Péter kínálta érte a legmagasabb összeget.

Az esten a kórházigazgató köszönetet mondott a szervezőknek, a sportolóknak, a támogatóknak, és mindazoknak, akik hozzájárultak a célkitűzéseik megvalósításához. Az ifjúságvédelmi prevenciós részlegen jellemzően olyan huszonéves fiatalokkal foglalkoznak a szakembereik, akik hangulatzavarral, indulatkezelési, addiktológiai problémákkal küszködnek. Egy modern, a jelen kor elvárásainak megfelelő környezetet szeretnének biztosítani a segítségnyújtáshoz a két kórterem felújításával.

Petrás Gábor lapunknak elmondta, az adományok összesítése alapján (amelyhez még az önkormányzat 300 ezer forinttal fog hozzájárulni) 2.423.000 forint gyűlt össze a kórház számára. Ismerve a szervezők elszántságát, leleményességét, minden bizonnyal megtalálják a megoldást arra, hogy meglegyen a beruházáshoz szükséges teljes összeg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában