Dunaújváros

2022.12.12. 12:00

Mi a teendő, ha nem jött pénz?

Az önkormányzat karácsony ünnepe alkalmából egy összegű támogatást nyújt a város nyugdíjasainak. Az összeget november 28-án kezdte el kézbesíteni a posta annak a mintegy 10 ezer helyi nyugdíjasnak, akiknek nyugdíja nem haladja meg a 199 500 forintot.

duol.hu

Öt- illetve nyolcezer forint a támogatás összege

Fotó: MW

Az utalás és a tájékoztató levelek kihordása folyamatos, az utolsó utalás december 14-én lesz, így legkésőbb akkor minden érintettnek meg kell kapnia az 5 vagy 8 ezer forintos összeget. Amennyiben a karácsonyi támogatás december 23-ig nem ért célba, kérelmezni kell azt. A kérelem letölthető a https://dunaujvaros.hu/nyomtatvanyok linkről, illetve 2023. január 9-től kérhető a hivatal szociális osztályán. 
A támogatás pénzbeli szociális ellátás, amelynek összege: 8000 forint, ha nyugdíj havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 57 000 forintot, és 5000 forint, ha az ellátott ellátásának havi összege meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 57 ezer forintot, és nem haladja meg annak hétszeresét, jelenleg 199 500 forintot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában