Dunaföldvár

2022.12.02. 10:00

Hagyomány ilyentájt a Fafka família életében

A családi hagyományról mesélt nekem Fafkáné Simon Ildikó, a Művelődési Központ munkatársa az ünneplő sokaság között Dunaföldváron az adventi ünnepkör kezdetekor, az első vasárnapon.

Balogh Tamás

A Fafka család tagjai részt vettek az első adventi rendezvényen

Fotó: Balogh Tamás

– Itt a forgatagban állva is megérzem ennek az ünnepi időszaknak az örömeit, különösen, amikor a korábbi évek idilli ragyogása jut az eszembe. Akkor a családunkkal együtt, egy fedél alatt készültünk rá, és nagyon vártuk. Amikor még itthon voltak a gyermekeink, megcsináltuk az angyalkázást, amit persze mások is gyakorolnak. Kihúztuk egymás nevét, és természetesen titokban tartottunk, és megpróbáltunk a választottunknak a kedvében járni az advent ideje alatt. Együtt gyújtottuk meg az első gyertyát, miközben énekeltünk és imádkoztunk. 

– A mai napon került szóba és nagy nosztalgiával emlékeztünk vissza rá. Szülőként nagyon jó érzés, hogy nekik is akkora örömöt adott, mint nekem. Boldog vagyok, hogy sikerült ezt a magot elültetnünk a szívükben. Mára már kiröppentek és vidéken élik az életüket, de tavaly mégis sikerült a régi játék egy változatát telefonon keresztül megvalósítani. Olyan dolgokat találtunk ki, amivel a távolból is lehetett kedveskedni egymásnak. 

– A munkahelyemen szintén sok izgalmat hoz nekünk ez a karácsonyi készülődési időszak, hiszen mi díszítjük fel a vár udvarát, és állítjuk föl a betlehemet a dunaföldváriaknak. Amikor megvagyunk vele, felszabadultan várjuk a vendégeket. Ez a feszített munka is hozzátartozik a karácsony előtti időszakunkhoz. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában