ÉPDUFERR Nyrt.

2022.12.01. 11:30

Fejlesztés és beruházás

Idén augusztusban indult el a termelés az ÉPDUFERR Nyrt. Verebély úti telephelyén lévő lemezmegmunkáló üzemegységben. Azóta is fejlődő pályán áll a gyártás a vállalatcsoport acéltermékekkel foglalkozó szegmensében.

Molnár Emese

Fodor István elmondta, az is céljuk a jövőre nézve, hogy a nemzetközi piacon közvetlen beszállítókká váljanak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Furda Roland, a vállalat acélkereskedelmi és gyártási igazgatója felidézte, körülbelül két évvel ezelőtt fogalmazódott meg a tulajdonosokban az a gondolat, hogy látva a gazdaságban jelentkező válságos időszakokat, több szegmenst alakítanak ki, így a generálkivitelezés és az építőanyag-kereskedelem mellett megalakították az acélkereskedelmi és lemezmegmunkálási üzletágat (Eximferr). 

Furda Roland vázolta, októberben rekorderedménnyel zártak Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő 

Létrehozták a lemezmegmunkáló üzemegységet, amelyet egy pályázat által korszerű berendezésekkel szereltek fel. Ez a projekt a magyar állam, valamint az Európai Unió finanszírozásával ­valósult meg, amely az eszközbeszerzés mellett képzési és tanácsadási szolgáltatás igénybevételét, valamit megújuló energiaforrás kiépítését is jelentette. A lemezmegmunkálási üzemegység beruházásának összértéke mintegy 300 millió forint. A beszerzési ­folyamatot egy év alatt fejezték be. Bár visszaesés van az acélpiacon, leállás tapasztalható az építőiparban, de például a gép- és egyéb iparágak, amelyek kapcsolódnak a profilhoz, biztosítják a tervezhetőséget, s korszerű, energiatakarékos berendezéseikkel versenyképesek tudnak lenni. Látva az eddigi eredményeket, már a következő fejlesztést, kapacitásbővítést is tervezik, mind a humánerőforrás, mind az energiahatékonyság tekintetében. 

Fodor István, az acélter­mékek kereskedelmi és gyártási főosztályvezetője is­mertette, hogy sorra érkeztek idén a berendezések az üzemegységbe, és augusztus 1-jén megkezdődhetett a gyártás. Csúcsminőségű, energiatakarékos gépekről van szó, így például lézervágó, plazma- és lángvágó, élhajlító berendezés is az eszközpark ­része, amelyeket meg is mutattak működés közben. Jelenleg húszfős munkavállalói állomány dolgozik, két műszakban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában