Életet mentett az injekció

2022.12.18. 19:00

Egy 10 éves gyermeket hozott vissza a pedagógus lélekjelenléte

Egy fehérvári iskolában tornaóráról ment ki egy kislány fulladásos köhögéssel. Tanára elkísérte őt az igazgatóságra, ahol először tanácstalanul vizsgálgatták, mi lehet a probléma, amikor is feltűnt az egyik oktatónak, hogy dagad a kislány nyaka. Azonnal hívták a mentőket - írja a feol.hu.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: illusztráció

Fotó: zEdward_Indy

A tünetek felsorolásakor a mentők diszpécsere nyomban felmérte, hogy nagy a baj. Kollégái rögtön indultak. Az iskola igazgatója elmondta, hogy hihetetlen, de a hívás után három perccel a helyszínen voltak a mentők.
Mindeközben az egyik pedagógus az iskolában levő egy darab Epinephrine autoinjectorért – ismertebb nevén EPIPEN-ért – rohant, és amilyen gyorsan csak tudta, beadta a kislány combjába az oldatot. A mentők gégemetszésre felkészülve tépték fel az iskolaajtót, és rohantak az igazgatóságra, ahol a kislány még kipirult arccal, de hozzájutott az éltető oxigénhez. Az ifjú hölgyet a mentők bevitték a kórházba, ahol 24 órás megfigyelés alatt tartották. Néhány órája engedték ki, és térhetett haza rémült szüleihez.
Mint megtudtuk, a szeretettel elkészített és összecsomagolt diós sütemény okozta a majdnem végzetes riadalmat, ugyanis a kislány allergiás a dióra. Milyen sokszor írtunk olvasóink hozzánk eljuttatott véleményéről, hogy szükség lenne minden oktatási intézetben az életet mentő EPIPEN injekcióra. Hála Istennek Fehérváron nem voltak süketek a fülek, és a döntéshozók gyorsan az élére álltak az ügynek. Tegnap egy kislány köszönhette ennek és tanára lélekjelenlétének az életét. Azt hiszem, azzal a pedagógussal beszélnünk kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában