Elismerés

2022.12.16. 07:00

A legeredményesebb dunaújvárosi sportolókat köszöntötték - képgalériával

A 2022-es esztendőben legeredményesebben szerepelt dunaújvárosi sportolókat köszöntötte, és díjazta a város önkormányzata csütörtök délután a polgármesteri hivatal C-szárnyában.

Agárdy Csaba

Fotók: Laczkó Izabella/DH

Fotó: LI

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester, Motyov­szky Mátyás és Orosz Csaba képviselők adták át az ajándékokat az arra érdemeseknek. Tóth Veronika, az önkormányzat sajtóreferense köszöntötte elsőként az egybegyűlteket. 

– Dunaújváros közgyűlése elismerve a sport kiemelkedő jelentőségét, rendeletben szabályozta, hogy pénzbeli eredményességi jutalomban részesíti azon sportolókat és edzőiket, akik dunaújvárosi székhelyű sportszervezet igazolt versenyzőjeként, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság által elismert és az olimpiai, paralimpiai játékok hivatalos, állandó versenyprogramjában szereplő egyéni versenyszámban vagy páros versenyszámban, egyéni sportág csapatversenyszámában vagy csapatsportágban világbajnokságon, Európa-bajnokságon első hat helyezést, illetve az országos magyar bajnokságon első három helyezést értek el – tudtuk meg, miért is volt a csütörtök délutáni ünnepség. 

Barta Endre beszédét azzal kezdte, mit lehet ilyenkor mondani? 

– Természetesnek vesszük Kovács Zsófia remekléseit, azt, hogy a női vízilabdázók rendre ott vannak Európa legjobb csapatai között. Olyan természetes ez, minthogy kék az ég és zöld a fű. Sportolóink sikerei után büszkeség tölt el minket. Azt tudom most kívánni nektek, hogy a jövő év legyen olyan, amilyennek szeretnétek. 

A díjazottak

DFVE női vízilabdázói: Maczkó Lilla, Geraldine Mahieu, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mucsy Anna Mandula, Sajben Nikolett, Szellák Csenge, Jonkl Csenge, Sümegi Nóra Virág, Erdély Hédi, Szilágyi Dorottya, Pál Réka, Szabó Nikolett, Kardos Dominika, Szabó Imola, Somogyvári Lili, Geraldine Mahieu, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya, Horváth Brigitta. Edző: Mihók Attila. 

Gurisatti Gyula paralimpikon sportlövő, a Magyar Sportlövők Szövetségének versenyzője, edzője: Karácsony Gyula. 

A ­DKSE tornászai: Kovács Zsófia, Makai Lilla, Czifra Bettina Lili, Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Fehér Lili, Szíj Emese, Mayer Eszter, Csíki Zsófia, Benkő Boglárka. Edzők: Badics Réka, Trenka János, Hunyady-Turcsik Istvánt. 

A DKSE kajak-kenusai: Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám, Kulcsár Dorina és Szellák Szabina. Edzők: Molnár Gergely, Horváth Attila. 

A DKSE úszói közül Kovács-Seres Hunor, edző: Szabó Gergő. 

A DKSE birkózószakosztályának sportolói közül Nyikos Veronika, edző: Kiss Károly. 

A DKSE röplabdaszakosztályának U19-es csapata, Kecskeméti Bálint, Tóth Kristóf, Béres Mátyás, Tamási Dávid, Dulcz Bence, Szalai Kristóf, Gőczi Dániel, Vida Péter, Tömöri László, Sümegi Kristóf, Kisházi Valentin, Winter Zétény, Pász Olivér, Herceg Kristóf. Edző: Tomanóczy Tibor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában