A programra 3035 fő jelentkezett

2022.12.03. 13:00

A harminc év alattiakat ösztönözték vállalkozásra

A Közép-Dunántúli régióban 866 új vállalkozást indítottak 30 év alatti fiatalok annak az EU által is támogatott projektnek köszönhetően, amelynek keretében mintegy 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak az induláshoz.

DH

Fotó: Shutterstock

Az álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítése, a munkanélküliség csökkentése, a célcsoport foglalkoztatási lehetőségeinek bővítése, az induló vállalkozások fejlesztése, az alacsony vállalkozói aktivitás megváltoztatása és az új vállalkozások létrejöttének támogatása – ezt tűzte ki célul az az Európai Unió által támogatott projekt, amelyet – a közép-dunántúli régióra vonatkozóan – csütörtök délelőtt zártak Székesfehérváron. A régióban a programra 3035 fő jelentkezett, akik közül végül 895-en teljesítették sikeresen a vállalkozásismereti képzést, a végén beadott 896 üzleti tervből pedig 866-ot támogattak. 

– A támogatással arra törekedtünk, hogy a 30 év feletti álláskeresők és a 30 év alatti fiatalok Magyarország területén több új egyéni vagy társas vállalkozást indítsanak el, és a támogatás eredményeként növekedjen a fiatalok vállalkozói kedve, ezáltal javuljanak a munkaerőpiaci kilátásaik és foglalkoztatásuk. Ezen célt a 30 év feletti álláskeresők és a 30 év alatti fiatalok komplex szolgáltatással való támogatásával, saját vállalkozásuk indítására való felkészítéssel, üzleti tervük kialakításához és megvalósításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, képzéssel, tanácsadással, mentorálással, valamint a kombinált pénzügyi támogatás igénybevételére való felkészítéssel kívántuk elérni – hangzott el a projekt zárásakor. Szakács Károly László, a programot lebonyolító Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, a következő uniós ciklusban is ösztönözni fogják a fiatalokat arra, indítsanak saját vállalkozást. (Forrás: feol.hu) 

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában