Advent

2022.11.28. 07:00

Négyből egy gyertya már ég a koszorún

Eljött advent ideje, tegnap a keresztények meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. A dunaújvárosi Városháza téren ezt Kovács István görögkatolikus parókus és Barta Endre alpolgármester tette meg.

Agárdy Csaba

Barta Endre (balról) és Kovács István közösen gyújtotta meg az első gyertyát a város adventi koszorúján

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Advent első vasárnapjára startra kész lett a Városháza tér, igaz, az elszabadult rezsiárak miatt – mint annyi helyen és nemcsak Magyarországon, hanem az egész Európai Unióban – a szokásosnál kisebb körítéssel kezdődött meg a karácsonyi ünnepkör. 
A tegnapi gyertyagyújtással kezdődött a hagyományos dunaújvárosi Adventi forgatag is. Négy héten át várja a rendezvény a látogatókat. 

Advent kezdetén majdnem teljesen megtelt a Városháza tér Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Tegnap este Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte először a téren megjelenteket. (Az időjárás nem kedvezett az ünnepi eseménynek, hűvös, ködös, goromba idő várta a gyertyagyújtást.) Barta Endre felhívta arra a figyelmet, hogy az utóbbi években mindig nehézségek között készültünk a karácsonyra, előbb a koronavírus-járvány miatt, most pedig az orosz–ukrán háború az oka. 
– De legyőztük a nehézségeket, most és a jövőben is így lesz. Mindenkinek békés, boldog karácsonyi készülődést kívánok a családjaikkal együtt. 
Kovács István parókus arról beszélt, hogy fontos feladat mások felé kitárulni, lélekben, érzelmekben. 
– Ebben a hidegben olvadjon fel a szívünk – kérte a téren megjelentektől. 
Ezután pedig következhetett a gyertyagyújtás. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában