Ünnepi pillanatok

2022.09.01. 18:37

Évnyitóval indult a 2022/2023-as tanév a Gárdonyi iskolában is

Szeptember 1-jén, reggel 7.30-tól ünnepélyes tanévnyitóval indult a 2022/2023-as tanév a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolában és Alapfokú Művészeti Iskolában is.

duol.hu

A Himnusz dallamai után Kovács István János, az iskola lelki igazgatója, gk. parókus köszöntötte, a diákokat, az elsősöket, a szülőket és a diákokat. Elmondta és értelmezte Kocsis Fülöp érsek – metropolita éves jelmondatát: „úgy kell ragyognotok, mint a csillagoknak a mindenségben” (Fil 2, 12-15). Ezt követően Szóládi Zoltán intézményvezető ugyancsak köszöntötte a jelenlévőket, majd kiemelte: a mai világunkban eltűntek a pozitív hírek. A Gárdonyiban azonban a következőkre fókuszálnak: biztonság, tudás, családias légkör, igazi közösség, nyugalom, kiszámíthatóság. Ezt kínálják a gárdonyisoknak! Hangsúlyozta azt is, hogy a Fenntartó ígéretéhez híven törekednek az egész tanévben a jelenléti oktatás biztosítására.

Ezt követően az első osztályosokat köszöntötte. A két tanító nénit méltatva (Kohán Árpádné, Judit néni és Bognár Csilla) megemlítette, hogy a lehető legjobb kezekben lesznek az elsős csemeték. Örömmel jelentette be, hogy Kocsis Fülöp érsek-metropolita Szent Gellért Díj ezüst fokozatával tüntette ki a nyugállományba vonuló Dr. Baráthné Süki Jolán Évát. A díjat a Magyar Katolikus Egyház olyan pedagógusoknak adományozza, akik pl. több évtizeden keresztül kiemelkedő pedagógiai munkát végeznek.

Az örömhír vételét követően bemutatta az igazgató úr az új kollégákat, akik a diákok nagy tapssal köszöntöttek. Ezt követően Bükki Izabella (1.a) verssel kedveskedett diáktársainak, míg az elsős tanulókat Bognár Csilla tanító köszöntötte. Somogyi Szonja (1.a) Szózattal zárult a tanévnyitó ünnepély.

A diákok négy osztályfőnöki órát követően – ahol a tanév rendje, a Házirend ismertetése, tűz- és balesetvédelmi oktatás és a tankönyvek átvétele után – mehettek haza egy rövid pihenőre, hiszen pénteken (szeptember 2-án) már a tényleges tanulásé lesz a főszerep.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában