Fuss velünk, fuss értünk!

2022.09.19. 07:00

A sport ereje összehozott

Izgalmakkal teli napnak néztek elébe szeptember 17-én, szombaton a hatodik alkalommal megrendezett Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű rendezvény szervezői és résztvevői. A jótékonysági futást az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete hívta életre. Idén először két távon futhattak a résztvevők.

Török Tímea

Dacára a sok rendezvénynek és az őszi időjárásnak mintegy kétszázötvenen regisztráltak

Fotó: Ihász Martin

Dunaújváros A szervezők az eseménnyel igyekeztek minél több városi embert kimoz­dítani a négy fal közül, hogy fogyatékkal élők és egészsé­gesek együtt sportolhas­sanak, és a sport összetartó és közösségépítő erejével pedig további céljaikat is elérjék. Azonban szombaton reggel még úgy tűnt, hogy a nemes elhatározásokra az esős, szeles időjárás nagy befolyással lesz. 
Pedig fontos feladat felhívni az autizmusra a figyelmet, hiszen jelentős populációról van szó, csaknem százezer érintett ember él hazánkban. A városunkban huszonöt éve működő szervezet, az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete az autizmussal, és más egyéb fogyatékossággal élőket és családjaikat segíti. Más aktivitásai mellett idén már a hatodik alkalommal rendezi meg a jótékonysági futást. 

Minden lépés győzelem! Fotók: Ihász Martin

– A közösségi élmény mellett szeretnénk közelebb hozni egymáshoz a többségi társadalom tagjait az autistákhoz, illetve a részt vevő más fogyatékkal élőkhöz. Ezért futja az utolsó két kilométert mindenki együtt, ami a sportolóknak nem nagy táv, de az érintettek számára minden lépés győzelem – mondta el Horváth Szilvia egyesületi tag és szervező. 
Ezúttal a Városháza téren volt a rajt, és a beérkezők fogadása is. A 21 kilométeres táv reggel 7 óra 30 perckor indult a bemelegítés után. Majd a Gabi Dance Group és Dóczi Zsuzsi sportprogramja után a Nagyvenyim Postagalambsport Egyesület galambröptetéssel örvendeztette meg az érdeklődőket. A 2 kilométeres táv 10 órakor startol el. 
– Dacára a sok más jellegű környékbeli rendezvénynek és a kora őszi időjárás kellemetlenségeinek összesen kétszázötvenen regisztráltak a programra, amelyből közel ötvenen futották a félmaratoni távot. A jótékonysági program lehetőséget adott a segítő szándékúaknak, hogy a nevezési díjak befizetésével az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületét támogassák. Így tehát ebben az évben 730 ezer forinttal segítettek a nevezők a sporton keresztül egy jó ügynek. 
Mindkét táv előtt Barta Endre alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. 

A fellépők jókedvű elkötelezettsége mozgásra késztetett

– A fellépők, a Gabi Dance Group és Dóczi Zsuzsi nagyszerű produkciókkal segítette a bemelegítést. A támogatók gondoskodása, a meghívott sportolók gesztusa, a fellépők jókedvű elkötelezettsége, ünnepélyes, nemes gondolataik és a szervezői munkában résztvevők fáradhatatlansága miatt köszönetemet fejezem ki az egyesület és az érintettek nevében is – mondta el Kálmánné Tóth Mária, az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületének titkára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában