Keresztutak

2022.08.20. 10:39

Megújult feszület - ünnepi megemlékezés Rácalmáson

DH-információ

A fotón jobb oldalon Kiss András, mellette Szilágyi Ákos grafikus Fotó: amatőr

Államalapításunkat, Szent István királyunkat, s az élethez hozzátartozó Új kenyeret is ünnepeljük ezen a napon, egyben Rácalmás várossá avatásának évfordulóján. – ezekkel a szavakkal kezdte ünnepi megemlékezését Kiss András, a Fidesz rácalmási szervezetének elnökeként pénteken, a felújított Krisztus feszület előtt. A kenyérszentelésben Pál Csaba pálos szerzetes és Kovács István görög-karolikus parókus működött közre.

Az Árpád fejedelem által kiválasztott területen csak a magyarság maradt fenn, tudott immár ezer éve fennálló államot alapítani és a ránk törő veszedelmeket nagy, erős birodalmak hódítását túlélni. Mert István király a hit sziklájára építette a Hazát. Támadó hadjáratot nem kezdeményezett, de heves, vándorló népét letelepedésre késztette, a béke világába vezette és az Isten-hittel keresztény nemzetté tette.  

Szent István Európát választotta, az értékek Európáját. Most, ezekben a vészterhes időkben különösen fontos, az az összefogás, hit és bizalom, amelyről a nemzetalapító őseink tanúbizonyságot tettek.

Egy évezred távlatából szentéletű első királyunk, István életműve még mindig iránymutató, kapaszkodó, múlt, de egyben jövő is. – zárta gondolatait Kiss András 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában