A KUPAC evezőstúrát 20-án a jövő hétvégén pótolják

2022.08.21. 11:45

Együtt, összefogva ünnepelt a kulcsi közösség

Fotó: LI

A településen hagyományos Szent István napi programokkal várták a lakosságot augusztus 20-án a hajóállomáson. A polgármester köszöntője, az újkenyér megszelése, evezős vízitúra, közös ebéd, gyermekeknek és felnőtteknek kulturális programok- mind szerepeltek a tervekben. A viharos időjárás miatt végül az ünnepséget nem, de a vízitúrát lemondták a szervezők és a jövőhétvégére halasztották.

Így Kulcson délelőtt 10-kor Jobb Gyula polgármester beszédével kezdődött az ünnepi esemény, aki a következőket hangsúlyozta a nemzeti ünnep kapcsán.

- Meggyőződésem, hogy egy rohamos léptekben fejlődő technológiai változás nem feltétlen, sőt egyértelműen nem kívánja meg az emberi gondolkodás, az értékrendek megváltozását. Minden sokkal könnyebb, ha a szűkebb és tágabb környezetünkben is együtt, összefogva dolgozunk - mondta el Jobb Gyula.

A polgármestert Oberrect Tamás önkormányzati képviselő követte a szónoki pulpituson, aki az új kenyér jelentőségéről és a KUPAC vízitúra hagyományairól beszélt, majd Fodor István református lelkész kapott szót. Majd az áldás után megszelték és körbe kínáltak az új kenyeret.

A protokoll után szabad program vette kezdetét. Míg a Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület főzte a közös lecsót, addig a gyerekek és szüleik Molnár Orsi interaktív műsorán, később pedig a lufihajtógató bohóc produkcióján szórakozhattak. Végül 17 órától a kulcsi augusztus 20-i rendezvény zárásaként a Musical Voices Társulat előadásában történelmi jellegű zenés múltidéző összeállítás tekinthettek meg az érdeklődök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában