Temető infrastruktúra fejlesztése

2022.07.20. 09:00

Méltó hely lett a búcsúzáshoz a kulcsi temető

Kulcs Több projekt fejeződött be a közelmúltban a kulcsiak mindennapjainak megkönnyítése érdekében. A Magyar Falu Program által támogatott újabb községi fejlesztésről Jobb Gyulát, Kulcs település polgármesterét kérdeztük.

Török Tímea

Közel harmincmillió forintból újult meg a ravatalozó

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A katolikus sírkert infrastruktúrájának korsze­rűsítése volt a cél

– A kegyeleti tiszteletet nagyon fontosnak tartom. Ezért örömmel közölhetem, hogy elkészült a katolikus temetőben a ravatalozó felújítása. A temető másolja az „élő” társadalmat, ezért gondolom, hogy fejlődő településünk a temetőt sem hagyja érintetlenül.

– Elsősorban a temető infrastruktúrájának korszerűsítése volt a cél. A közel harminc millió forintos támogatásból a ravatalozó épülete is megújulhatott kívül-belül és a mai kor alapvető elvárásait is megvalósíthattuk végre, így az épülethez tartozó szociális blokkot is kialakíthattunk a Magyar Falu Program nyújtotta forrásnak köszönhetően.

– Elsőként az egykori szabálytalan vízbekötés ügyeit kellett tisztázni. Majd a munka során megújult a belső berendezés és a térburkolat is, ami akadálymentes kialakítást kapott, s nemcsak a kerekesszékkel közlekedőkre, de a látássérültekre is gondoltunk a kivitelezés során. Sőt, a temetkezési szokásaink átalakulását figyelembe véve egy százhelyes urnafal is megépült. Ehhez kapcsolódóan módosítani kell majd az önkormányzati rendeletünket, ezért az árat illetően csak később tudok majd tájékoztatást adni – mondta el Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere.

Százhelyes urnafalat építettek
Forrás: Szabone Zsedrovits Eniko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában