Erdélyben jártunk

2022.07.26. 20:00

Gondolatok Tusványos után….

Külsős szerzőnk Czeglédi Andrea Erdélyben, Tusnádfürdőn járt, ahol mintegy tizennyolcezren fordultak meg az elmúlt hétvégén.

Czeglédi Andrea

Fotó: Czeglédi Andrea

Harminc éve, nyaranta kiemelkedő nemzeti program a Bálványosi Nyári Egyetem, majd a „tusványossá” nemesedett és immár Tusnádfördőn megrendezett tábor és szabadegyetem… Három év után, idén is összejöhetett a nemzet elkötelezett hányada, hogy az aktuális problémákról, nemzetünk megmaradásáról és túléléséről eszmét cseréljen. Előadások sokasága, baráti beszélgetések, találkozások és a találkozások öröme idén különleges lelki feltöltődést jelentettek, hiszen az elmúlt évek megpróbáltatásai és a jelen nemzetközi helyzet is egyfajta összekapaszkodásra, együtt gondolkodásra sarkalta a tusnádfürdői rendezvény résztvevőit.

A legnagyobb várakozás Orbán Viktor miniszterelnök beszédét előzte meg. Volt, aki csak azért utazott el oda, hogy meghallgassa Európa vezető politikusának nemzetünkre érvényes gondolatait. 

A miniszterelnök nemcsak a problémákat, hanem a megoldásokat is kifejtette beszédében. Elemezte a jelenkor nemzetközi és nemzetpolitikai helyzetét. A feladatok fókuszába a népesedéscsökkenés megfordítását, az illegális migráció fokozódásával szembeni fellépést, és a genderideológia térnyerésének megakadályozását helyezte.

Mindezek mellett nagy problémánk már Mohács óta a széthúzás, az egyet nem értés, amelyet nagyban igyekszik elősegíteni a liberális-kommunista ellenzék itthon és külföldön egyaránt. 

A közvetlen közelünkben zajló, és bennünket is súlyosan veszélyeztető háborúról is beszélt a miniszterelnök. Kifejtette, hogy mindazok, akik fegyvereket szállítanak, akik a háború pártján állnak, azok Európa biztonságát teszik kockára. Ezért Magyarország megváltoztathatatlan döntése, hogy ebből a háborúból ki kell maradnia. Orbán Viktor szerint a magyarságnak együtt kell maradnia a Kárpát-medencében, hiszen „a világ tartozik nekünk és ezt a tartozást mi be is hajtjuk!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában