Dunaújváros

2022.06.07. 19:00

Újabb csavar a városi távhő ügyben?

Brousil Csaba

DVCSH irodaház és gázmotoros erőmű

Forrás: DH archív

Fotó: DH archív

2021 júniusában a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal hozott egy határozatot a következő szövegezéssel: „A Hivatal a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft., a továbbiakban: DVCSH számára a 124/2012. számú határozatával kiadott távhőszolgáltatói működési engedélyt 2021. július 1-től visszavonja.” Az azóta eltelt idő eseményeit ismerjük: summa summárum a DVG Zrt. lett a városi távhőszolgáltató. A DVCSH június 7-én kedden tette ki a honlapjára a városi távhő-sztori újabb fejezetét megnyitó, Fővárosi Törvényszék által 2022. június 2-án hozott ítéletét: a törvényszék a fent említett MEKH-határozatot megsemmisíti és a hivatalt új eljárásra kötelezi. Az ítélet ellen fellebbezéssel lehet élni 15 napon belül, tehát az még nem emelkedett jogerőre. Az ügyet érintő esetleges újabb fejleményekről beszámolunk majd olvasóinknak.

A Fővárosi Törvényszék az alperest, a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatalt a DVCSH ügyében új eljárásra kötelezte: 

https://www.dvcsh.hu/wp-content/uploads/2022/06/Fovarosi-Torvenyszek-Itelet-1579_2021.hatarozat-megsemmisitese.pdf

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában