A diákönkormányzatok szervezésében

2022.06.15. 16:00

Tanév végi dzsemborik

A tanév rendje szerint az oktatási intézményeknek az egyik tanításmentes napot a diákönkormányzat szervezésére kell bíznia – erről beszélt lapunknak Horváthné Ottinger Hajnalka, a Móricz-­iskola igazgatója.

Molnár Emese

Ők az utolsó előtti tanítási napra ütemezték be ezt a DÖK-napot, amelynek során külön programmal készültek az alsós és felsős tanulóiknak. 

Tűzoltóautót is szemlézhettek a gárdonyisok Fotó: amatőr 

Kedden délelőtt a kisebbek a felső Duna-partra sétáltak ki, ahol többállomásos akadálypályát teljesíthettek a pedagógusok felügyeletével. A nagyobb évfolyamosok az iskola udvarán maradtak, és ügyességi feladatokkal, sporttal tölthették az időt. 
Ilyen DÖK-napot szervezett a hét első napján a Szabó Magda Református Iskola is. 

A Gárdonyi-iskola udvarán két nagy ugrálóvárat állítottak fel a gyerekeknek, a kicsik és a nagyok is élvezték Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

A rendezvény megvalósulásában az intézmény alapítványa is segítette a diákönkormányzatot, így egy igazi kavalkád kerekedett ki a gyerekek nagy örömére. Mint azt Farkas Márta, az iskola igazgatója vázolta, a többi között népi fajátékok, fonott kosaras körhinta, ugrálóvár, szabadulószoba, rendőrségi kutyás bemutató, tombola szerepelt a kínálatban. 

Sokat sportoltak Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

Egy nagyszabású gyereknapi DÖK-napot tudhat maga mögött a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI. Szóládi Zoltán, az intézmény igazgatója elmondta, egy iskolagyűléssel kezdték a hétfőt, amelyen díjazták az elmúlt időszak legeredményesebb diákjait. 

Rendőrségi kutyás bemutató a református iskolában Fotó: amatőr 

Aztán 9 órától birtokba vehették a gyerekek az iskolaudvart, ahol ugrálóvár és felfújható csúszda is várta őket. Rendőr- és tűzoltóautó is érkezett a programra, az arcfestésben és a hajfonatok készítésében a szülők is segédkeztek. 

Fonott kosaras körhinta a református iskolában Fotó: amatőr
A Móricz-iskola alsósai a felső Duna-partra mentek Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 
Akadálypályát is teljesíteniük kellett a móriczosoknak Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 
Játékos feladatokban is ügyeskedhettek a Szabó Magda-iskola fiataljai Fotó: amatőr
A móriczosokat minden állomáson pedagógusok várták különféle feladatokkal Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában