Dunaújvárosi Egyetem

2022.05.25. 14:00

Dr. András István újabb négy évre kap rektori megbízatást a Köztársasági Elnök kinevezését követően

duol.hu

A Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa 2022. május 17-i ülésén 11 igen szavazattal támogatta Dr. András István habilitált főiskolai tanár rektori pályázatát. A Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriuma 2022. május 24-i ülésén a jelenlévők egyhangúlag döntöttek és újabb négy évre bizalmat szavaztak a jelenlegi rektornak. Dr. András István immáron harmadik ciklusát kezdheti majd meg rektorként, miután július 1-jei hatállyal kinevezi a köztársasági elnök. 

Dr. András István rektori pályázatában kiemelte, hogy az elkövetkező négy évben a Dunaújvárosi Egyetem modellváltása kapcsán kijelölt és az egyetem Intézményfejlesztési tervében megfogalmazott célok mentén tervezi vezetni az intézményt. Stratégiai fontosságú területté vált az egyetem életében többek között a zöld transzformáció mentén zajló fejlesztések támogatása, a Paksi Kompetencia és Kutatóközpont kiépítése és a digitalizáció erősítése. Az intézmény emellett a szakképzés terén is egyre jelentősebb szerepet vállal a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikuma révén. Az egyetem a közeljövőben jelentős infrastrukturális fejlesztések elé néz, illetve tervezi regionális és nemzetközi jelenlétének erősítését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában