Pecsét István már nagyon várja az egy évig tartó immunoterápiát

2022.04.21. 17:30

Jövő kedden megkezdődik Kínában a gyógykezelése

Dunaújváros/Peking Amikor Pecsét István nevét meghalljuk, akkor a rákbetegségéből kigyógyulni akaró, és azért minden követ megmozgató, hittel teli embertársunkra gondolunk. Most sincs ez másképp.

Várkonyi Zsolt

Istvánt még itthon köszöntöttük 35. születésnapja alkalmából. Rengeteg biztatást, segítséget kapott, hogy lélekben is erős lehessen a kezelések alatt Fotók: LI

Fotó: Zsedrovits Eniko

Hangüzenetet küldött nekünk a kínai karanténból, ami még a jövő hét keddjéig tart az előírt protokoll szerint. István már nagyon várja, hogy megkezdhesse az immunoterápiás gyógy­kezelést. Sajnos nincs jól, de nem adja fel, hiszen a gyógyulás kapujában áll. Mint ismert – a Covid-járvány és az ukrajnai háború miatt – három, Kínába induló járattörlés után negyedszerre végül április 4-én sikerült elindulnia és kijutnia. Most Pekingben le kell töltenie a kötelező háromhetes karantént, mielőtt megkezdhetné a gyógy­kezelést. 

Hangjából a remény szól: „Amint a kezelést megkapom, amint belém szúrták a tűt, az elmúlt hónapjaim, éveim után, ha mondhatok ilyet, hát az egy szép nap lesz. Végre megkezdhetem a harcot, mert eddig csak jogilag, papírokkal, e-mailekkel, gyűjtéssel harcoltam, ami szintén egy hatalmas munka volt. Ennek a gyümölcse meglesz a jövő héten, úgyhogy ezt várom nagyon, nagyon-nagyon, hogy meggyógyulhassak.” 

Pecsét István április 4-én indulhatott el Kínába

Szavaiban ott a hála, sorolja, hogy kiknek is köszönheti, hogy eljuthatott idáig. Közöttük a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, a pekingi Magyar Nagykövetségnek, és a kantoni Magyar Főkonzulátusnak, amelyek a továbbiakban is nyomon követik és segítik a gyógykezelésének folyamatát. És lesz egy kísérője is a nagykövetség részéről, aki elkíséri a kórházba, a Guangzhou melletti kisebb városba, hogy segítsen a gyógy­kezelés megkezdésének adminisztrációjában, kommunikációjában. És köszöni a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) ártámogatási főosztályának az együttműködő segítségét és rugalmasságát is a kezelések megkezdésével kapcsolatban, ugyanis István gyógykezelésének csúszása rajta kívülálló okok miatt történt. 
A kint tartózkodás költségeit azonban már neki kell előteremtenie, ami a jelenlegi helyzetében nem egyszerű feladat. Eddig is sok segítséget kapott már itthon azoktól, akik tudták és akarták őt támogatni, de a költségek már a vártnál is jobban emelkedtek, a karanténban eltöltött három hétért például két és félszer annyit kell fizetnie, mint ahogy az a korábban jelzett költségeiben szerepelt. 
Újra és újra szeretné megköszönni azoknak a segítségét, akik imáikkal, fohászaikkal, jókívánságaikkal, akár pénzbeli támogatásukkal hozzájárulnak a gyógyulásához. 
(István továbbra is kéri a jó szándékú emberek támogatását: Számlatulajdonos: Pecsét István; Bankfiók, Erste Bank, Számlaszám: 11600006 – 00000000 – 51152129). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában