Dunaújváros

2022.04.09. 10:00

Így látják el az Ukrajnából érkező menekülteket

Brousil Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

„Az ukrán menekültek ellátásáról” címmel tartott közös sajtótájékoztatót a volt József Attila iskolánál Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi területi szervezetének vezetője, valamint a magyar és a nemzetközi vöröskereszt képviselői csütörtökön. Mint ismeretes, az orosz–ukrán háború elől menekülőket Dunaújvárosban az egykori József Attila iskolában szállásolta el az önkormányzat, itt biztosítanak nekik ellátást civilek, önkéntesek, az egyházak és a vöröskereszt, a katasztrófavédelem, civil szervezetek önkénteseinek segítségével. A vöröskereszt nemzetközi képviselői felmérték a helyi menekültellátási helyzetet, de ezt nemcsak városunkban, hanem az ország több pontján is végzik. 

Feth Katalin, Barta Endre és Müller Bernadett Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A vöröskereszt helyi szervezete mindent megtesz, hogy az ide érkező menekültek ellátása a lehető legmagasabb színvonalon történjék meg, részt vesznek az étkeztetésben, a gyógyszeres kezelésre szorulók gyógyszeres ellátásában. Rajtuk kívül a Dunaújvárosi Óvoda és a Dunaújvárosi Bölcsőde munkatársai teljesítenek itt szolgálatot önkéntes alapon, az önkormányzat szervezésében, beosztás alapján. Készült egy házirend is, amelynek betartására és betartatására is odafigyelnek az illetékesek. 
 

Az egykori iskola épületében 50 személyt tudnak egyszerre elszállásolni és biztonsággal ellátni, csütörtökön teljes is lett a létszám, a már itt lévő 33 fő mellé érkezett még 17 fő. Az alpolgármester megköszönte az összes segítő példamutató és áldozatos munkáját, amellyel a menekültek ellátását segítik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában