Fontos dátum

2022.04.19. 08:00

E héten: iskolai beiratkozások

Molnár Emese

Fotó: LI

A közelmúltban hirdették ki a 2022/2023-as tanévre szóló általános iskolai beiratkozások időpontjait: április 21-én és 22-én lehet az iskolaéretté váló nagycsoportos óvodásokat beíratniuk a szülőknek a választott iskolába. Több helyi általános iskola is előzetes tájékoztatót tett közzé arról, hogy a beíratáshoz milyen dokumentumokra van szükség. Ilyen az óvodai szakvélemény, az 5 éves kori orvosi státuszvizsgálatról szóló igazolás, sajátos nevelési igényű gyermek, vagy BTMN-es gyermek esetében pedig a Pedagógiai Szakszolgálat szakvéleménye. 

Hamarosan a most beíratottakból is ilyen kis elsős lesz Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

A személyes megjelenés a beíratás során kötelező, azonban az előzetes online jelentkezés a KRÉTA-rendszeren keresztül jelentősen meggyorsíthatja az ügyintézés folyamatát. Erre már április 6-a óta van lehetőségük az érintetteknek. A gyermekek felvételéről az intézmény vezetője dönt, amelyről írásban értesíti a szülőket. Az elutasító döntés ellen lehet fellebbezni. Minden tanköteles gyermek megkezdheti majd az iskolát, hiszen a tankerület kijelölte a lakóhely szerinti kötelező felvételt biztosító intézményeket is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában