Dunaújváros

2022.04.12. 11:30

Be kell diktálni a fogyasztói vízmérők adatait

Így is lehet: békés szolgáltatás átadás-átvétel a DVCSH Kft. és a Mezőföldvíz Kft. között

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

Finoman fogalmazva, nem kis bosszúságot okozott a távfűtéssel érintett lakosoknak az, ahogy a DVG Zrt. átvette a szolgáltatást a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft.-től, elsősorban a számlázás tekintetében, a folyamat során felmerült anomáliák még nincsenek lezárva a két cég között. Az ügy előzménye, hogy az önkormányzat felmondta a szolgáltatási szerződést a DVCSH-val, mind a távfűtés, mind a vízszolgáltatás tekintetében. A távfűtést a DVG vette át, a vízszolgáltatásra pedig a Mezőföldvíz Kft.-t jelölte ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal május 1-től. 
A DVCSH és a Mezőföldvíz közötti feladat átadás-átvétel zökkenőmentesen zajlik, ezt támasztja alá az az április 4-én kiadott tájékoztató is a DVCSH részéről, amely a szükséges teendőkről tájékoztatja a fogyasztókat. 
 

A DVCSH márciusban nem küldött ki vízmérő leolvasó lapot a lakossági fogyasztóknak, helyette április végén kézbesíti azokat. Ennek értelmében a DVCSH által kiállított április havi vízszámlában a nyilvántartásukban szereplő úgynevezett „átlagfogyasztás” mennyisége kerül kiszámlázásra. Az átadó és az átvevő engedélyes közötti váltás során a DVCSH végszámlát készít 2022. április 30-i záró dátummal, ezt legkésőbb júniusban kézbesítik a fogyasztóknak. 
 

A pontos végelszámoló számla elkészítése érdekében azt kérik a lakosságtól, hogy adják meg a vízmérők adatait. Erre kétféle mód van: online mérőállás-bejelentéssel a DVCSH honlapján április 25. és május 8. között, vagy a pontosan kitöltött vízmérő leolvasó lap gyűjtőládába történő visszajuttatásával, április 28. és május 4. között. A társaság azt is írja, amennyiben április végén nem él a fogyasztó egyik bediktálási lehetőséggel sem, úgy a végelszámolást a nyilvántartásukban szerepelő átlaggal léptetett, becsült mérőállás alapján készítik el. Az új víziközmű-szolgáltató felé a fogyasztói adatok átadása után már nem lesz lehetőség a záró számlában kiadott elszámolás módosítására. Kérik a fogyasztók együttműködését annak érdekében, hogy a két szolgáltató a tényleges mérőállás alapján számolhasson el egymással április 30-ig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában