Több mint ötven menekült érkezett Ukrajnából a városba

2022.03.18. 07:00

Huszonkét napirendi pont a havi rendes közgyűlésen

Pintér Tamás polgármester csütörtökre hívta össze a képviselő-testületet, hogy megtartsák a március havi rendes ülést. A meghívó tanúsága szerint húsz napirendi pont szerepelt a nyílt és egy a zárt ülésen. Ezek közül egy lekerült a napirendről és két sürgősségi indítványt felvettek a többi mellé. Amennyiben rendkívüli közgyűlés már nem lesz ebben a hónapban, úgy a választások előtt ez volt az utolsó testületi ülés.

Brousil Csaba

Fotó: LI

A polgármester az ülés első napirendjének tárgyalásakor szólt az orosz–ukrán háború borzalmairól. Elmondta, hogy a héten 52 ukrán állampolgárságú menekült érkezett a városba, akiknek a fele gyermek. Őket az önkormányzat a menekültek befogadására előkészített épületben elhelyezte. Arra kérte a város lakosait, hogy mindenki segítsen a menekülteknek a saját erejéhez mérten, és megköszönte mindenkinek, aki már eddig bármilyen formában is, de segített a háború elől menekülőknek. 

A képviselők a nyílt ülésen döntöttek a lakások és helyiségek bérletéről és a lakbérekről szóló korábbi önkormányzati rendelet módosításáról, amelyre a szakemberlakások iránti megnövekedett igény miatt volt szükség. A közgyűlés döntött arról is, hogy az Apáczai Csere János utcánál tervezett parkolók első ütemének és a parkolók térvilágításnak kivitelezése tárgyú munkát a DVG Zrt.-től rendeli meg. A testület döntése értelmében az önkormányzat a város közigazgatási területén végzett közfeladatok 2022. április–december hónapban történő ellátására bruttó 725 millió forint összegben a DVG Zrt.-vel köt szolgáltatási keretszerződést. 

Zárt ülésen a 2022. évi Dunaújváros Közbiztonságáért díj ado­mányozásáról döntöttek

A testület véleményezte a Fabó Éva Sportuszoda külső medencéjének fizikai vizsgálatát végző cég ajánlatát, döntött a szerződés megkötéséről egy olyan céggel, amely speciális állapotfelmérő vizsgálatot végez az említett medencén. Az „Aquantis élményfürdő felújítása és Fürdőpark kialakítása” projekt „Fürdőpark kialakítása” projektelem beruházás tervezése során kiderült, hogy az eredetileg 10 pályásra tervezett külső medence kivitelezési költségét nem fedezné a pályázati forrás, s éppen ezért felmerült a 8 pályára való csökkentés lehetősége. A jelenlegi külső medence tényleges aktuális állapotának, használhatóságának bemutatáshoz, illetve a továbbtervezéshez szükséges egy úgynevezett roncsolásos és roncsolásmentes diagnosztikai vizsgálat, szakvélemény elkészítése, ami magában foglalja a szerkezet állapotának felvételét, hibák és azok feltételezett okainak vizsgálatát. 
A közgyűlés jóváhagyhatja a Dunaújvárosi Tankerületi Központtal kötendő támogatási szerződést, illetve elfogadta az MMK Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. évi éves beszámolóját és megválasztotta az új felügyelőbizottsági tagokat. 2022. június 1-től 2023. május 31-ig határozott időtartamra Viczai Dalma és Nagy Kálmán lettek a ­felügyelőbizottsági tagok. 

A képviselők megszavazták, hogy az önkormányzat 15 millió forintért elad egy, a tulajdonában lévő Erkel kerti kétszobás lakást. 
Az ülés végén interpellációkra a szabályok értelmében nem volt lehetőség, a polgármester bezárta a nyílt ülést. A zárt ülésen az előzetesen kiküldött meghívóban foglaltak szerint a 2022. évi Dunaújváros Közbiztonságáért díj adományozásról döntött a testület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában