Bankkártya és egy telefonos applikáció kell a használatukhoz

2022.03.31. 09:00

Elektromos rollerek a városban

Molnár Emese

Fotó: LI

Dunaújváros - Április 4-én három hónapos próbaüzem kezdődik: ez idő alatt arra kaphat választ az önkormányzat, hogy a városlakók mennyire veszik igénybe, és miként használják a kihelyezett elektromos rollereket. A részletekről Barta Endre alpolgármester tartott sajtótájékoztatót. 
Mint azt vázolta, 75-80 rollert fognak szolgálatba állítani. Használatukhoz bankkártya és egy telefonos applikáció szükséges: ezekkel lehet egy választott rollert üzembe állítani 300 forintért. Ez a díj 6 percre elegendő, innentől kezdve pedig 50 forintos percdíjjal lehet használni. Az applikáció azért is szükséges, mert mutatja a rollerek töltöttségi állapotát, hogy hol nem lehet vele közlekedni (például a köztemetőben, ekkor leállítja magát a jármű), illetve a beépített GPS-ek segítségével az applikáció térképe mutatja, hogy hol találhatunk szabad rollert. A tárolásukra kijelöltek pontokat a városban, de tulajdonképpen bárhol ott hagyható, ahol nem zavarja a környezetet. A rollerek pozícióját, töltöttségi állapotukat a DVG Zrt. figyeli, szükség esetén pedig gondoskodik a feltöltésükről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában