Nyugdíjas Ki mit tud?

2022.03.24. 09:10

A pentelei Kéknefelejcs kiemelt aranykupája

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Március 20-án a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban tartották meg a Nyugdíjas Ki mit tud? 2022-es gáláját, ahol a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Dalkör is érdekelt volt. 
A dalkör kedden délután a Pentele Klubházban egy kis ünnepséggel emlékezett meg a sikeréről. Videós összefoglalóval kezdődött a program, amely után e sorok írója is azon a véleményen volt, hogy nagyon színvonalas műsort adtak elő a pentelei hölgyek Bölcsföldi Ferenc harmonikás kíséretével. 

A Pentele Klubházban a dalkör tagjainak egy része – videóznak. Az asztal végén, középen dr. Horváthné Lázár Gabriella Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Dr. Horváthné Lázár Gabriella művészeti vezetőtől megtudtuk, a dalcsokruk mezőföldi és pentelei énekekből állt. Három forduló után kerültek be a legjobbak közé, a gálán kiemelt aranykupát kaptak, sőt, a Rotary Club pénzdíja is a Kéknefelejcsnek jutott. 
„Szívmelengető, egységes hangzás szépségét kaptuk.” – A Rotary Club részéről dr. Juhász Balázs tolmácsolta a zsűri véleményét a penteleiek teljesítményéről, és adta át az ötvenezer forintos pénzdíjat. 

 

Díjátadás a gálán Fotó: amatőr felvétel

Lázár Gabriellától megtudtuk azt is, hogy tizenöt éves a dalkör, egyszerű tiszta forrásból dolgoznak, és büszkék arra, hogy amatőrök. Külön köszönetet mondtak Szabó Tamásnak, a Pentele Hagyományőrző Egyesület elnökének, akitől sok segítséget kapnak. 
Végül álljon itt a Kéknefelejcs névsora (egyébként minden énekelni vágyó hölgyet és férfit várnak): Szabó Teréz (86 évével korelnök, alapító), dr. Horváthné Lázár Gabriella, Fáncsikné Hamar Éva, Sebestyén Veronika, Tauz Józsefné, Szappanos Ferencné, Baranyai Gyuláné, Tóth Mónika, Micsey Lászlóné, Tóth Lajosné, Török Mária, Bölcsföldi Ferenc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában