A POK-lila szalagjai is a helyükre kerültek pénteken

2022.02.05. 11:30

Maturandusok ünnepe a gyönyörű gálán

A Pannon Oktatási Központ február 4-én este tartotta szalagavató ünnepségét a rácalmási sportcsarnokban.

Török Tímea

Fotó: LI

A középiskolák talán legszebb ünnepélye, a szalagavató. Nem csoda tehát, hogy ez az intézmény is nagy hangsúlyt helyezett a szalagtűzés méltó megünneplésére. Ünneplőbe öltöztetett helyszín, gyönyörű báli ruhák, örömkönnyes keringő, pukedli, ötletes koreográfiák kismotorral és szívformájú záróképpel -ezek mind hozzátartoztak a külsőségekhez. „Ami pedig teljessé tette az ünnepet, a végzős diákok, az őket búcsúztató, majd szeptemberben a helyüket megöröklő, 11-esek, a nevelőtestület mellett, a szülők, családok és hozzátartozók is megcsodálhatták gyermekeik, gyermekeink méltán felejthetetlen műsorát, az ünnepi ceremóniát” - hangzott el Borgulya Zoltán igazgató beszédében.

"Mától kezdve maturandusok vagytok, vizsgát tenni készülők, megérni vágyó ifjak, diákok. A mai napon tulajdonosai letettek, lesztek a pici, POK-lila szalagnak, mely valósan komoly jelentéssel bír és hagyományt hordoz, mely elválaszt, leválaszt és összeköt. Elválaszt a gyermekkortól, a diákévektől, ugyanakkor figyelmeztet, reményt sugall, hogy az előttetek álló próbákon megálljátok a helyeteket. Ez a szalag ugyanakkor az iskolatársakkal, barátaitokkal és osztálytársaitokkal való összetartozás jelképe is egyben, melynek a súlya talán nem is mostanság a legjelentékenyebb, de évek múltán, amikor ki-ki az otthonából, a családja köréből érkezik majd az osztálytalálkozókra, na akkor az egyes öregdiákokat összekötő emlékek, történetek jelentősége még jobban felértékelődik, sok esetben könnyeket csal a szemekbe. Mindezt az emlékeket ez a szalag mintegy gyöngysort felfűzi ékszerként, ami hasonlóképp csillog majd kinek-kinek az engrammjában, az emlék képei között. Továbbá szintén ez a kis jelkép bizonyítja, hogy szüleitek gondoskodásának és tanáraitok odaadó és lelkes munkájának eredményeként végzős diákokból hamarosan többségében felsőoktatási intézmények hallgatói, kisebb létszámban kezdő munkavállalók lesztek" - fogalmazott ünnepi beszédében az intézmény igazgatója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában