Szent Pantaleon Kórház

2022.02.08. 08:00

Februárban tovább folytatódik az oltási akció

Rendkívül sikeresnek nevezte a januári oltási akciót György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedden Budapesten – erről számolnak be a koronavírus központi tájékoztató oldalon.

Molnár Emese

20220114 Kaposvár A 2022-es évben először tartottak oltási akciót a Videotonnál. Több mint 30 dolgozó igényelte az oltást, nagy részük a harmadik, ismétlő vakcinát adatta be magának. A marcali gyáregységben is meghirdették az oltási akciót, de ott most kisebb volt az érdeklődés. Minden résztvevő Pfizert kapott a nagyvállalat oltási kampányának következő állomásán. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, a közmédiának nyilatkozva közölte: csak abban a nyolc napban, amikor a háziorvosok is immunizáltak a központi oltóhelyekkel együtt, 560 ezer koronavírus elleni vakcinát adtak be az embereknek. Összesen több mint 720 ezerszer oltottak januárban és az akcióban minden héten sokkal többen kérték a vakcinát, mint a „normál”, időpont-foglalásos rendszerben. 

Januárban 560 ezer vakcinát adtak be Fotó: MW-archív

A januári sikerre tekintettel, az operatív törzs javaslatára a kormány úgy döntött, hogy februárban is tartanak oltási akciónapokat. Első, második, harmadik, sőt negyedik oltásokat is adnak. Januárban elsőt 100 ezren kaptak – tette hozzá György István, és arra biztatja az embereket, hogy az omikron variáns rendkívüli fertőzőképessége miatt kérjék a vakcinát. Negyedik oltást elsősorban az időseknek és a krónikus betegségekben szenvedőknek javasolják (az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétett egy listát is arról, hogy mely betegségcsoportok esetén ajánlja kifejezetten). 

 

A Szent Pantaleon Kórház a februárban folytatódó oltási akcióval kapcsolatban azt közölte, hogy csütörtökön és pénteken 14–18 óráig, valamint szombaton 10–18 óráig ismét előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet jönni oltásra a kórházi oltópontra a 12 év felettieknek. Hétfőtől szerdáig továbbra is az első, harmadik és negyedik oltásra időpontot kell foglalni a lakossági EESZT felületén keresztül, ezzel elkerülhetik a sorban állással kapcsolatos várakozási időt. 

Az 5–11 év közötti korosztály oltása kizárólag regisztrációt és időpontfoglalást követően valósulhat meg a kórház új műtőblokk épületének földszintjén hétköznap 8–16 óra között a 10-es oltóhelyen. A 12 év alatti gyermekek második oltására, amennyiben az első oltáskor megadott időpontban nem tudnak megjelenni, hétfőn, szerdán, pénteken 8–16-ig, szombaton 8–12-ig van lehetőség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában