A jelölti programjáról nemigen beszélt

2022.02.12. 09:00

A dunaújvárosi piacra érkezett az ellenzéki miniszterelnök-jelölt pénteken

Pénteken reggel a helyi piacon tartott kampányrendezvényt az ellenzék: Kálló Gergely jobbikos országgyűlési képviselő és Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje beszélt az összegyűlt, mintegy százfős létszámú hallgatóságnak.

Brousil Csaba

Kálló Gergely és Márki-Zay Péter a városi piacon Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az eseményen megjelent több, a Rajta Újváros Egyesület színeiben mandátumot nyert önkormányzati képviselő, és Pintér Tamás jelenlegi polgármester is feltűnt a színen. 

 

A „nagy számban” jelenlévő rendőrökből, pártaktivistákból, újságírókból és a városlakókból álló közönség előtt Kálló Gergely beszélt először. Felvezetőjében próbálta tüzelni a híveiket, akik szót fogadtak neki. Megköszönte az egybegyűlteknek a részvételt, majd a mikrofonhoz hívta Márki-Zay Pétert. 

 

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje egy szakavatott hordószónok svádájával foglalta össze nagyjából húsz percben a sajtóban és a baloldali politikusok szájából is sokszor elhangzott, a kormányt és miniszterelnököt gyalázó témákat, véleményeket. 

 

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a saját megvalósítani kívánt választási programjáról konkrétumokat nemigen árult el, ezt egyébként a hallgatóság soraiból volt, aki számon is kérte. Az esemény békésen zajlott, ugyan többször bekiabálások hangzottak fel, a hallgatóság tagjai egymással vitatkoztak itt-ott, de más említésre méltó esemény nem történt. 

 

A kampánybeszédek végén a jelöltekkel készíthettek közös fotót a „rajongók”, az esemény végeztével pedig visszaállt a megszokott, hétköznapi élet a helyi piacon.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában