Komoly tervek

2022.01.06. 10:00

Idén is fejlődik Iváncsa

Eredményesen zárta a település a tavalyi évet. Így idénre is komoly terveket fogalmazott meg a polgármester, Molnár Tibor.

Déri Brenda

2020.11.23. Molnár Tibor Iváncsa polgármestere Iváncsa Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

– Szép tartalékkal zárta 2021-et az önkormányzat, minden kitűzött célt meg tudtunk valósítani, amit erre az évre terveztünk – kezdte beszámolóját a polgármester. Majd 2022-re áttérve elmondta, akárcsak számos más település, ők is először azon fejlesztéseket szeretnék befejezni, melyek pályázataira már megítélték a támogatást. Ilyen például, hogy a község egyes utcáit járdákkal lássák el, és a hosszú ideje üresen álló bölcsődét, amely még a tavalyi év során készült el, átadják, és használatbavételre bocsássák. Erre egy engedély híján még várakozni kell, de hamarosan birtokba vehetik a kisgyermekek, amivel régi álom valósul meg.

 

Az idei elképzeléseket illetően összefoglalta, hogy több pályázaton indulnak, melyekkel rendbe szeretnék hozni a Zrínyi utca vízelvezetését és útburkolatát. Továbbá energetikai felújításra szorul az önkormányzat és tetőcserére a faluház és az óvoda épülete. A családsegítő megújulására jelenleg még forrást keresnek, amennyiben találnak, arra is szeretnének még az idén sort keríteni.

 

Nagyobb szabású közösségépítő programok után érdeklődve Molnár Tibor az augusztusi, két napon át tartó falunapot említette, amely mindig nagy népszerűségnek örvend a település lakói között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában