Közélet

2021.12.17. 11:00

Vita a szolidaritási hozzájárulásról

Szerdán délelőtt „Ne csak az önkormányzat, a kormány is legyen szolidáris!” címmel tartott sajtótájékoztatót a városházán Szabó Zsolt gazdasági ügyekért felelős alpolgármester és Kálló Gergely, ország­gyűlési képviselő.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

Szabó visszatekintve az elmúlt évekre elmondta: – A kormány az önkormányzati választás után, majd a pandémia okozta gazdasági válságot kihasználva, számos elvonást bevezetve nehéz helyzetbe hozta a főként ellenzéki vezetésű városokat, amelyek az elmaradt bevételek és egyéb korlátozások miatt labilis gazdasági helyzetbe kerültek. Éppen ezért lépniük kell a stabilitás megőrzése érdekében. A tervezett lépésről már Kálló Gergely beszélt, aki elmondta, jelenleg is aránytalan terhet jelent számos magyar város, így különösen Dunaújváros számára is a szolidaritási hozzájárulás teljesítése: – Határozati javaslatot terjesztünk az Ország­gyűlés elé, ennek lényege, hogy a kormány segítsen az érintett településeken és az ott élőkön, azaz: vállalja át a szolidaritási hozzájárulást. Bízom benne, hogy e javaslatot kormánypárti képviselők is támogatják majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában