Közérdekű üzemeltetőre várva

2021.12.20. 16:30

Januártól is a DVCSH szolgáltatja az ivóvizet

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hívatal (MEKH) a víziközmű-szolgáltatás ellátásbiztonsága érdekében a törvényi előírások alapján 2022. január 1-től ideiglenesen - a közérdekű üzemeltető kijelölésére irányuló eljárást lezáró döntés véglegessé válásáig - a DVCSH Kft-t kötelezte a közműves ivóvízellátásra.

DH

Erről az érintetteket, így Dunaújváros MJV Önkormányzatát és a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.-t (DVCSH) is tájékoztatta a hivatal. A MEKH ugyanis megállapította, hogy a végzés meghozatalának napjáig nem érkezett a működési engedély kiadása iránti kérelem a hivatalhoz annak ellenére, hogy a hivatal - az ellenőrzési eljárását lezáró jegyzőkönyvében felhívta a figyelmet arra, hogy legkésőbb 2021. november 15-ig gondoskodni kell(ett volna) az új üzemeltetési szerződések megkötéséről, a jóváhagyási és az engedélyezési eljárás december 31-ig történő lefolytatása érdekében. 

 

Emlékeztetőül: a múlt héten, december 16-án, a csütörtöki közmeghallgatáson Pintér Tamás polgármester azt mondta, hogy 2022. januártól senki ne fizessen a DVCSH Kft.-nek a vízdíjért sem. Ez azért érdekes, mert a közmeghallgatás idején elvileg már számára is ismert lehetett a MEKH végzése, azt azonban nem tudhatjuk mikor nyitották meg az elektronikusan küldött iratot. Mindenesetre más érintettek már december 13-án érkeztették a MEKH eme végzését.

 

Mint ismeretes, 2021. áprilisban Pintér Tamás polgármester, a Rajta Újváros Egyesület tagjainak támogatásával december 31-vel felmondta az erre irányuló szerződést a DVCSH Kft.-vel. 

A DVCSH közleménye szerint ez a végzés, ahogy birtokukban, úgy az önkormányzat birtokában is megvolt már december 16. előtt. Ennek ellenére Pintér Tamás polgármester a fogyasztókat arra szólította fel, hogy ne fizessenek vízdíjat a DVCSH-nak. A szolgáltató szerint a polgármester ezzel a nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatával szándékos kár­okozásnak minősíthető cselekedetet hajtott végre, ezért feljelentéssel élnek vele szemben. 

A feljelentéssel kapcsolatban társlapunk kereste az önkormányzat szóvivőjét, de lapzártáig nem sikerült megismerni álláspontjukat az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában