figyelem

2021.11.12. 08:00

A Szent Pantaleon Kórház lakossági közleménye

A járványügyi helyzetre való tekintettel a dunaújvárosi kórházban jelenleg az alábbi intézkedések vannak érvényben:

pantaleon

20210226 Dunaújváros Szent Pantaleon Kórház - COVID-19 oltó pont Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Látogatási tilalom

A látogatási tilalom továbbra is fennáll. A belépő betegeket csak indokolt esetben lehet kísérni. Elsősorban beutalóval lehet bejönni, a nem beutaló köteles ellátóhelyek esetében pedig kérjük betegeinket, hogy belépésük céljáról nyilatkozzanak a portaszolgálatnak.

A látogatási tilalom alól egyedi és méltányolható esetekben (súlyos, életveszélyes állapotú, végstádiumú betegnél) – a higiénés szabályok betartása mellett – kivételt tehet az adott osztály vezetője.

- A kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője tartózkodhat.

- Apás szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet, a higiénés szabályok betartása mellett. Védettségi igazolvány, teszt ez esetben nem szükséges.

A fekvőbeteg osztályokra a dolgozókon és betegeken kívül csak a látogatási engedéllyel rendelkezők léphetnek be.

A tervezhető, nem sürgős ellátásokat fenntartják, de a járványügyi adatok alakulásától függően időszakosan szűkítésre kerülhetnek. Az esetleges előjegyzés-változásokról személyes értesítést kapnak az érintettek.

A kórház betegei részére be lehet juttatni csomagot a portaszolgálat munkatársain keresztül

A csomagra jól ráerősített feliraton, olvashatón fel kell tüntetni a beteg nevét, valamint az osztály megnevezése mellett, az emeletet és a szárnyat is. A csomagban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállalnak. A csomagban a beteg számára legszükségesebb tárgyak legyenek, kérik, hogy gyorsan romló élelmiszert ne helyezzenek el benne.

Amennyiben a hozzátartozó nem tudja, hogy melyik szárnyra került elhelyezésre a beteg, úgy a 0625 550-560-as telefonszámon lehet érdeklődni munkanapokon 7-15 óra között. Itt megkapja az adott szárny telefonos elérhetőségét is, hogy érdeklődni tudjon hozzátartozója állapotáról. A betegek állapotáról kérik, hogy naponta 13 és 15 óra között érdeklődjenek.

Oltás

Oltási időpontot mindenki a lakossági EESZT felületen keresztül tud magának foglalni. Jelenleg a kórház új épületében és a rendelőintézetben működtetünk egy-egy oltóhelyet, melyeknek a nyitvatartási idejét, kapacitását az igényeknek megfelelően bővítjük.

November 22-28. között oltási kampányt szervez a kormány. Ebben az időszakban időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra jönni. Ezen a héten a kórházban és a rendelőintézetben is több oltóhely naponta 7-19 óráig lesz nyitva. Arra biztatunk mindenkit, aki még nem vette fel a védőoltást, hogy éljen az oltás lehetőségével, hiszen csak így kerülhető el a súlyos megbetegedés.

Maszk viselése és távolságtarás

Az intézmény teljes területén kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérik, tartsák be.

Megértésüket, együttműködésüket és türelmüket előre is köszönik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában