Válasz a DVG-nek

2021.11.08. 20:00

A Kormányhivatal jelezte, nem jogosult fogyasztóvédelmi hatóságként eljárni a távhő számlázás ügyében

A DVG Zrt. vezérigazgatója megkeresésére a Fejér Megyei Kormányhivatal arról adott tájékoztatást a cég vezetőjének, hogy a DVCSH Kft. – vel szembeni számlapanaszok ügyében a Kormányhivatal nem rendelkezik hatáskörrel.

duol.hu

2019.09.19. Radiátor tekerés Dunaújváros Fotós: Zsedrovits ENikő ZsE DUnaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits ENikő ZsE DUnaújvárosi Hírlap DH

Álláspontjuk szerint az engedéllyel nem rendelkező, szolgáltatást nem nyújtó, ugyanakkor számlát kibocsátó gazdálkodó szervezettel kapcsolatban nem jogosult fogyasztóvédelmi hatóságként eljárni.

A Fejér Megyei Kormányhivatal ugyanakkor felhívta a DVG Zrt. figyelmét arra, hogy szíveskedjenek mellőzni az állampolgárok tájékoztatását arról, hogy az ügyben panaszukkal a Kormányhivatalhoz forduljanak.

Mint ismeretes, korábban a DVG Zrt. levelet írt az állampolgárok részére, amelyben a távhő felhasználókat arról tájékoztatta, hogy a DVCSH Kft. szembeni számlapanaszukat a Fejér Megyei Kormányhivatal illetékes fogyasztóvédelmi főosztályához jelenthetik be.

Információnk szerint, mivel a Kormányhivatal nem rendelkezik hatáskörrel a témában, ezért a DVG Zrt. feljelentést tett az ügyben a rendőrségen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában