szakmai nap

2021.10.15. 11:30

Több mint tíz előadást hallhattak a pedagógusok

Két szekcióban több mint tíz előadást hallgathattak meg a pedagógusok és az érdeklődő diákok tegnap a Széchenyi István Gimnáziumban az őszi pedagógiai napok keretében.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A programokról, előadásokról a Széchenyi István Gimnázium igazgatója, Kratzmajer Zoltán beszélt lapunknak.

– A járványhelyzet miatt sajnos elmaradt, ám két évvel ezelőtt is komoly érdeklődéssel zajlott le ez a szakmai program, amely a Dunaújvárosi Egyetem és a Széchenyi-gimnázium egy közös kezdeményezése. A mi intézményünk részéről Szücsné dr. Harkó Enikő igazgatóhelyettes szervezte a szakmai programot együttműködve dr. Bacsa-Bán Anettával, a DUE Tanárképző Központ főigazgatójával, egyetemi docensével.

Kratzmajer Zoltán igazgató és Horváth István, a DUE tanára a szakmai nap megnyitóján
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az előadásokat két szekcióra bontottuk. Az egyik főként a reáltudományokkal foglalkozik, ideértve a például a természettudományos képzések népszerűsítését vagy a fizika oktatását a felsőoktatásban.

A pályaválasztás dilemmáiról tartott előadást Csikósné Maczó Edit, a DUE tanársegédje

A másik témakör főként a humán tantárgyakra koncentrál. Ezen előadások keretében szó esett a diákok motivációjáról, a személyiségfejlesztésről és az érzelmi intelligencia fontosságáról is – fogalmazott a DH-nak Kratzmajer Zoltán, aki hozzátette:

– Bár ezen előadások nem járnak plusz szakmai képzési pontokkal, de a pedagógusaink számára számos új ismeretet nyújtanak. Ez a mostani képzési napunk nyitott volt, azaz örömmel láttuk más intézmények felkészült pedagógusait is. Nagyon örömteli számunkra, hogy ilyen erős szakmai kapcsolatot alakítottunk ki a Dunaújvárosi Egyetemmel, amelyen számos további hasonló programot is tervezünk a közeljövőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában