lakossági fórum

2021.10.08. 15:31

Pintér Tamást hiányolták a város lakói

A dunaújvárosi távhőszolgáltatás körül kialakult kaotikus állapotok miatt tegnap délután lakossági fórumot tartott a DVG Zrt.

DunaOnline

A rendezvény annak ellenére teltházasra sikeredett, hogy tulajdonképpen egy nappal előtte hirdették meg. Az eseményen a DVG Zrt. részéről Szabó György vezérigazgató és dr. Molnár István ügyvéd vett részt. Az önkormányzatot pedig Medgyesi Miklós sajtószóvivő képviselte. Azonban nem volt ott a távfűtéssel kapcsolatos „lavina” elindítója Pintér Tamás polgármester, akit a jelenlévők teljes joggal hiányoltak. A lakosok bizony nem igazán értették, hogy a város jelenlegi első számú vezetője miért nem tette tiszteletét a rendezvényen. Lehet, hogy azért maradt távol, mert nem szereti a váratlan kérdéseket? Talán nem bízott abban, hogy éles szituációban képes lesz a jólfésült „cukifiú” imázst megtartani? A személyes találkozás helyett ismét a közösségi médiát választotta, ahol az előre megírt szöveget „súgógépről” felolvasva üzent a város lakosságának. Az ott elhangzottakat azonban jelen pillanatban nem igazán lehet hivatalos információnak tekinteni, hiszen a távhő számlázásáról az elmúlt napokban már több ellentétes hír is napvilágot látott. Külön érdekesség, hogy az évi kettőszáznegyven millió forintból üzemelő, „teljesen független” Dunaújvárosi Médiarendszer nem közvetítette élőben a városlakók többségét érintő fórumot. Lehet, hogy nem tartották lényegesnek a témát, de az is elképzelhető, hogy technikailag nincsenek felkészülve egy ilyen feladatra. Hírportálunk fontosnak tartotta a hiteles tájékoztatás, ezért ingyen és bérmentve, élőben közvetítette a rendezvényt. Igaz, az elején a hanggal voltak problémák, de ez annak volt köszönhető, hogy résztvevők (direkt vagy véletlenül???) nem használták az előre kikészített mikrofonokat. Ezért most ismét elérhetővé tesszük a lakossági fórum teljes kép és hanganyagát.

Forrás: DunaOnline

Kapcsolódó tartalom:

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-tavhoszolgaltatasi-lakossagi-forumrol-4703180/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában