bekapcsolták a szolgáltatást

2021.10.16. 08:00

Október 15-ével elkezdődött a távfűtési szezon

Október 15-én hivatalosan is elkezdődött a távfűtési szezon, ennek apropóján sajtótájékoztatót tartott pénteken Szabó György, a DVG Zrt. vezérigazgatója és Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő a Béke téri erőműnél.

Brousil Csaba

20210412 Lovasberény Illusztráció Távfűtés, fűtési szezon, radiátor Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap FMH

Fotó: Pesti Tamás

Mint elhangzott, „Dunaújváros távhőszolgáltatása biztonságban van”. Szabó György elmondta, a Béke téri „csúcs­erőművet” is üzembe tudták helyezni, azzal együtt, hogy a katasztrófavédelemtől kapott 25 pontos hibalistában foglaltakat kijavították, így október 15-étől minden városi távfűtéses lakásban megkezdődhetett a szolgáltatás. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy megkezdődött az ISD Dunaferr csúszósínhőjének az átvétele is, az erről szóló szerződés megkötése folyamatban van a vasművel. Továbbá hőtermelési szerződéstervezetet küldött az Energott Kft.-nek a Verebélyi úti erőművel kapcsolatban, amelyre várja a cég válaszát, hogy azt az egységet is be tudják kapcsolni a városi fűtési rendszerbe.

A távfűtési szezon április 15-ével véget ér Fotó: DH-archív

Jövő héten kedden civil kezdeményezésre ismét lakossági fórum lesz a távhő témájával kapcsolatban, amelyre meghívták a DVG és a DVCSH illetékeseit is. Újságírói kérdésre, miszerint ezen Szabó György részt vesz-e kategorikus igen vagy nem válasz nem érkezett. A vezérigazgató elmondta, hogy már tartott egy lakossági fórumot, ott minden felmerülő kérdésre válaszolt. Megkérdeztük, hogy a DVG Zrt. megkapta-e már a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól a végleges engedélyt. Erre azt a választ kaptuk, hogy az energiahivatal 90 napos határideje arra vonatkozott, hogy ezen időhatáron belül kell benyújtani a végleges engedélyre való kérelmet, ami meg is történt.

Az is elhangzott, hogy ha a társasházi hőközpontokban van a hiba és az egész társasházban gond van a fűtéssel, akkor a DVG Zrt. műszaki ügyeletének kell azt jelezni, amennyiben a lakásokban merül fel probléma (levegős a rendszer, bugyog a radiátor) akkor azt a közös képviselőnek kell jelezni, aki tudja, hogy az adott társasház melyik, karbantartást végző céggel áll szerződésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában