közélet

2021.10.30. 11:00

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Dunaföldváron

A Közszolgáltató Dunaföldvár egész területén a 2021. évben havonta 2 alkalommal szállítja el szelektív hulladékot az alábbiak szerint:

duol.hu

Újrahasznosítható hulladékok gyűjtése

Az elszállítás napján reggel 6:00 óráig áttetsző műanyag zsákban vagy a KDV által biztosított hulladékgyűjtő edényben, illetve kötegelve helyezze ki az ingatlana elé a következő elkülönítetten gyűjtött anyagokat:

Kihelyezésre az alábbi tiszta, kimosott csomagolási hulladékok kerülhetnek:

- műanyag (pl. PET palack, öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, fólia, raschel zsák, reklám táska, PP, HDPE jelzésű flakonok, egyéb kemény műanyagok LAPOSRA TAPOSVA);

- papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír);

- Tetra-Pak italoskarton-dobozok (laposra taposva);

- fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz);

Amennyiben az edényzet mérete nem elegendő az ingatlanon keletkező fenti felsorolásnak megfelelő csomagolási hulladékoknak, úgy az az edényzet mellé további átlátszó zsákban is kihelyezhető.

Kérik azokat a lakosokat, akik későn tették ki a zsákokat/hulladékgyűjtőt és nem vitte el/ürítette ki a gyűjtőjárat, akkor azok legyenek szívesek visszavinni saját ingatlanon belülre!

Az üveg hulladék gyűjtése:

italos üvegpalack, befőttes üveg

Az üveg csomagolási hulladékot a településen megtalálható üveggyűjtő edényekbe helyezzék el!

Ne helyezzen az üveggyűjtőbe poharat, tükröt, ablaküveget, szemüveget, porcelánt, fénycsövet, izzólámpát, hőálló üvegtálat, szélvédő üveget!

Utca szerinti szállítási napok

November

December

KEDD

9./23.

7./21.

SZERDA

10./24.

8./22.

CSÜTÖRTÖK

11./25.

9./23.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában