tesztelje tudását

2021.09.17. 10:00

Mennyi mindent tudsz a Tökfesztiválról?

Az idei már a 17. alkalom lesz, hogy Rácalmáson megtartják a Tökfesztivál elnevezésű programsorozatot. Alábbi kvízünkben tesztelheti tudását mennyire van képben a rendezvénnyel kapcsolatban.

Morva Dávid

Ezen a hétvégén rendezik meg Rácalmáson a XVII. Tökfesztivált. A hagyományoknak megfelelően a fesztivál fő jellemzője a tök, a kultúra és a gasztronómia. Ezen kultúrák egymást kiegészítve alkotnak egy egészet és teszik a tökfesztivált igazán rácalmásivá. A rácalmási tökfesztivál egyediségét még növeli a különleges helyszín és a kiszolgálás.

https://www.duol.hu/kultura/helyi-kultura/mar-hangolnak-a-zeneszek-4613852/

Pénteken délben az Óperenciás Bábszínház kezdi a programot. A fő attrakció a 19 órakor rajtoló Irigy Hónaljmirigy- koncert lesz, majd utána 21.10 órai kezdettel a Fun Company zenekar műsorára utcabálon vehetnek részt a vendégek.

Szombaton is az Óperenciás Bábszínház kezd a műsorával 10 órakor, majd délben a Dupla Kávé következik. A programok egymást követik, 19.30 órakor lép színpadra a Halott Pénz, a programot fél tízes kezdettel diszkó zárja.

Vasárnap 11 órától a Lóca zenekar jár majd a gyerekhallgatók kedvébe. Lesz Jó ebédhez szól a nóta, este pedig a Bagossy Brothers Company zárja a háromnapos tökfesztivál zenei programját.

Sokak számára érdekes lehet a töksétány, a tökhintó, a töklámpás készítése. A Jankovich szalonban korabeli használati tárgyak bemutatóját láthatjuk, és lehetőség lesz arra, hogy a mára már letűnt korok ruháiban fotózkodhassanak az arra igényt tartók.

Ami a lényeg: a mára már az ország egyik legjelentősebb tökfesztiváljára az idén is érdemes lesz ellátogatni Rácalmásra. Hiszen a fenti felsorolásból is kiderül, kicsi és nagy, és mindenféle korosztály megtalálja majd magának ezen a hét végén a megfelelő szórakozást a Jankovich-kúriában.

Alábbi kvízünkkel pedig tesztelheti tudását

1.
Hol rendezik meg hagyományosan a Tökfesztivált?
2.
Hányadik alkalommal rendezik meg a Tökfesztivált?
3.
Ki nem lép fel az idei rendezvényen?
4.
Mely zöldségféle áll a fókuszban a rendezvényen?
5.
Mely egyesület szervezi a fesztivált?
6.
Megrendezték-e 2020-ban az eseményt?
7.
Hányadik alkalommal rendezik meg az Óriástök Országos Versenyt és KIállítást?

Ezek is érdekelhetik