MoneyGo élménytúra

2021.09.30. 19:00

Izgalmas budapesti kiránduláson vettek részt Rudasos diákok

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben útjára indított országos Bázisiskolai Program keretében a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium Pénziránytű Bázisiskolaként az elsők között kapta meg a Pénziránytű Alapítvány kuponjait és foglalhatott időpontot a MoneyGo élménytúrára.

duol.hu

Az UrbanGo-val közösen kialakított MoneyGo szabadtéri kincsvadász túra a mindennapi pénzügyi döntések világába vezette el az érdeklődőket. A MoneyGo nevű szabadtéri kincskereső játék ötvözte a szabadulószobák izgalmas feladatait a sétálás örömével és a tanulás figyelemre, a csomagban kapott információs kártyákra és – természetesen – kreativitásra. Ha a csapat valahol elakadt, akkor igénybe lehetett venni telefonos segítségeket is.

A kalandtúra során nemcsak a játékosok tudása fejlődött, de problémamegoldó képességük is, valamint a hasznosságával. Szeptember 23-án 41 diák 3 kísérőtanárral vett részt a fővárosi programon.

A kincskeresés során a diákok 7 fős csapatokban fedezték fel a Várnegyedet úgy, hogy a helyszínekhez kapcsolódó pénzügyi rejtvényeket kellett megoldaniuk.

Forrás: dunaujvarosiszc.hu

Egy térkép segítségével a csapatok állomásról állomásra haladtak a Budai Vár környékén, és mindenhol megoldottak egy-egy érdekes feladatot, izgalmas rejtvényt. Ebben a játékosok segítségére volt egy jól elkészített mobilapplikáció és egy csomag is, amit a kezdéskor kaptak meg.

A feladatok megoldásához nemcsak általános pénzügyi ismeretekre volt szükség, hanem a csapattagok együttes munkájára is.

Bár néhány csapat eltévedt, s jóval több kilométert ment a tervezettnél, élménnyel gazdagodva tértek haza tanulóink. Bízunk abban, hogy lesz lehetőségünk hasznosítani az itt szerzett ismereteket, s további csapatokat vihetünk a MoneyGo élménytúrára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában