Avatás, vetélkedők, kampányok

2021.09.27. 17:30

Ismét felpezsdült a Széchenyi-gimnázium

A múlt héten öt napon át versenghettek a diákvoksokért a pártok a Széchenyi-héten. Az elsősavatókkal megspékelt dzsembori legfontosabb történéseit a Széchenyi István Gimnázium Diákönkormányzatának elnöke, Szabó Noel foglalta össze.

duol.hu

2021.09.24. Széchenyi hét 12. osztályos pártjai Dunaújváros Széchenyi István Gimnázium FOtós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Széchenyi István Gimnáziumban már hagyománnyá vált a minden tanév elején megrendezett Széchenyi-hét, amely a diákoknak és pedagógusoknak talán a legkedveltebb iskolai időszak.

Ilyenkor a négy végzős osztály egy-egy pártot alapít, majd a kampány során mindent megtesznek, hogy lenyűgözzék az alattuk járó évfolyamokat érdekes programjaikkal. Minden pártalakulatnak kisorsolnak egy saját napot is, amelyekre heteken át kiemelten készülnek.

A már szintén szokássá vált ifjúsági nap pénteken volt, amikor az intézmény minden osztálya összemérhette tudását az ügyességi vetélkedők során.

A tavalyi, a járványhelyzet miatt elmaradt rendezvény miatt még nagyobb pezsgés járta át az iskola falait, mind a pártok mind a diákok részéről. A végzős osztályok kaptak egy-egy párthelyet, hol egész héten elérhetőek voltak, és különféle játékokkal szórakoztatták rajongótáboraikat. A programok szervezését az aulában vagy az udvaron csak az éppen aktuális nap pártja tehette meg.

Hétfőn a 12. C, a „Criminals” mulattatta a kíváncsi diákokat, hiszen egy híres sorozat által választották tematikájukat. A 12. A „Aranyásók” pártjának a kedd jutott, beszédes nevük és témájuk sokakat magával ragadott. Szerdán a 12. B, a „B-terv” következett, amelynek minden esetre volt egy b-tervük, ha véletlenül valami balul sült volna el. Végül, de nem utolsósorban a 12. E „Game” pártja zárta a sort csütörtökön.

A 12. E „Game” csapata tarolt a pénteki szavazáson, a voksok több mint 44 százalékát gyűjtötték be
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Diákjai már 8 évvel ezelőtt is megízlelhették ennek a hétnek a varázsát, és minden alkalommal izgatottan várták a nagy napjukat. A rendelkezésre álló időt minden végzős osztály saját arcára formálhatta változatos programokkal, azonban voltak közös pontjaik is. Ilyen volt például a közös reggelizés az aulában, vagy éppen a talán legjobban várt pártfilmvetítések, ezek minden évben nagy sikert aratnak. A végzősök szervezési készségein kívül bizonyítaniuk kellett ügyességüket a hétfői focitornán és a csütörtökön megrendezett kerülő pártvetélkedőn – végül mindkettőn a 12. E bizonyult a legrátermettebbnek. A verseny után a négy 12-es osztály egymás átkarolásával egy hatalmas kört alkottak, miközben elénekelték együtt a „Nélküled” című számot, ezzel bizonyítva, hogy nem ellenségek, hanem ellenfelek voltak a héten. Azonban nemcsak a pártok mérhették össze a tudásukat a délutánokon, hanem 9. és a 10. évfolyamosok is. Hétfőn a pártfoci idejében a négy-négy osztály a már az évtizedek óta kultusszá vált Széchenyi-vetélkedőn vehetett részt, aminek az iskola névadójának élete állt a középpontjában.

A pandémiás időszak miatt tavaly a gólyaavató is elmaradt. A jelenlegi 10. évfolyamos osztályok kedden birkóztak meg a próbasorozattal, majd szerdán avatták teljes jogú széchenyis diákká a 9. évfolyamos tanulókat. Pénteken a már említett ifjúsági nap után következett az iskolai vetélkedő, amely Kratzmajer Zoltán igazgató beszéde után egy hatalmas „Hajrá Széchenyi” felkiáltással zárult, s megkezdődtek az eredményhirdetések. Az ifjúsági nap győztese és ezzel együtt így a jövő évi vetélkedő szervezője a 8. E lett.

E nap délelőttjén mintegy 620 szavazatot adtak le a diákok és a pedagógusok a négy végzős osztályra. A 12. E „Game” pártja a voksok több mint 44 százalékát gyűjtötte be, és ezzel megnyerte a 2021-es Széchenyi-hetet – fogalmazott lapunknak küldött összegzőjében Szabó Noel, a gimnázium DÖK elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában