Gyermekprogramok

2021.08.25. 11:30

Játékfesztivál még a tanév előtt

Nagy volt a nyüzsgés kedden délelőtt az Útkeresés Segítő Szolgálat Bartók Béla téri központjában: rengeteg gyermek futkározott vagy éppen teljesített valamilyen ügyességi feladatot.

Molnár Emese

Fotó: LI

Ez volt a Játékfesztivál, amelyet körülbelül 2000 óta szerveznek meg minden évben a tanévkezdést megelőzően. A rendezvény apropója az, hogy ilyenkor adják át azoknak a tanszereknek, iskolai eszközöknek a többségét, amiket a támogatók ajánlottak fel még nyáron.

Még a legkisebb korosztály is találhatott kedvére való játékot Fotók: Laczkó Izabella

Júniusban hirdette meg az Útkeresés az adománygyűjtést. Mészárosné Libor Ágnes, az intézmény vezetője elmondta, nagyon sok magánszemélytől érkezett felajánlás, és tárgyi adományokat kaptak a Hankook Tire Magyarország Kft.-től is. Az abroncs­gyártó vállalat például kétszázezer forint összértékben 40 hátizsákkal és 40 töltött tolltartóval támogatta a nehéz sorsú tanulók iskolakezdését, továbbá a cég dolgozói is tettek egyéni felajánlásokat a nemes cél érdekében.

A dunaföldvári Gamila táncosai visszatérő fellépőik

Árgyelán Anikó családsegítő munkatárs elmondta, van igény az iskolaszerekre, főleg most az olyan családoknál a legszükségesebbek, ahol a járványügyi helyzet miatt halmozódtak a nehézségek, például betegség miatt bevételkieséssel kellett számolniuk. Az adományok többségét ezen a Játékfesztiválon vehették át a családok. A családsegítő szolgálat járási szintű ellátási területéről hívták meg ide a családokat, de minden érdeklődőt szeretettel vártak. Általában 100-120 fős létszámmal szervezik meg ezeket a dzsemborikat (tavaly a pandémia miatt kevesebben voltak).

A rendőrség közlekedésbiztonsági feladatokkal készült

A Játékfesztivál azt a célt is szolgálja, hogy a szülők és a gyermekek eltölthessenek együtt egy önfeledt, vidám hangulatú délelőttöt. Volt arcfestést, gólyalábazás, mezítlábas park, ügyességi sorversenyek, a drogambulancia csapata jóvoltából kézműveskedés, a rendőrség pedig közlekedésbiztonsági játékokkal szolgált. Produkcióval készült a dunaföldvári Gamila Orientális Tánccsoport, és zumbázással a Violin-művészeti iskola. A rendezvény sikeres megvalósításához a Jakó Cukrászda, a Boldog Délután csoport, a Kreatív Hobbi Stúdió is hozzájárult.

A tanszereket szeptember közepéig gyűjtik

A tanszeradományokat egészen szeptember közepéig várja még az Útkeresés Segítő Szolgálat. Gyakori, hogy az iskolakezdés alkalmával derül ki, hogy még milyen felszerelésre lenne szükség, és ezért még ilyenkor is hasznosak lehetnek a felajánlások.

Ruhaadományokat nem gyűjt a szolgálat, most csak kifejezetten az iskolakezdés alkalmával tudják fogadni a torna- és ünneplőruhákat a gyermekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában