Dunaújvárosi Egyetem

2021.08.02. 11:30

Campus-túra, kísérletek az egyetemen

Egyetemi nyílt és energiatudatos szakmai napot tartottak szombaton délelőtt a Dunaújvárosi Egyetemen a Paks II Akadémia támogatásával. A rendezvény origójában a pótfelvételi és az energiatudatosság állt.

Balla Tibor

2021.07.31. Nyílt nap és klímavédelmi nap a Dunaújvárosi Egyetemenen Dunaújváros FOtós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az esemény célja egyrészt az volt, hogy bemutassák intézményüket, valamint hogy bemutassák Paks II lehetőségeit, akik egy kiállítóstanddal meg is jelentek a nyílt napon.

Az esemény több helyszínen zajlott. A nagy előadóban dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes köszöntötte az érdeklődőket, majd bemutatta az egyetemet, majd Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató alapos ismertetőt tartott a duális képzés lehetőségeiről, még arról is, hogy milyen keresetre számíthatnak azok, akik ezt a képzési módot választják az augusztus 8-ig tartó pótfelvételi időszakban.

Az informatika irányában továbbtanulni szándékozókat dr. Király Zoltán egyetemi docens tájékoztatta a lehetőségekről
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Zárásként Zölei Ádám, a Kommunikációs Iroda vezetője tartott részletekbe menő ismertetőt a pótfelvételi tudnivalóiról, ponthatárokról, önköltség-számításokról, a meghirdetett szakokról. Mindezek után a különböző szakterületek különváltak, hogy a alaposabban bemutassák a képzést, illetve az érdeklődők maguk is szemügyre vehessék az ezekhez rendelkezésre álló infrastruktúrát, még a kollégiumi szobákat is.

Dr. Horváth Miklós az Egyetem Műszaki Intézetének igazgatója

Külső helyszínen az „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” projekt keretében városi interaktív klímavédelmi akciónap zajlott az önkormányzat rendezésében. Ennek célja az volt, hogy mindenkiben tudatosítsák, mennyire fontos a Föld légkörének megvédése. Éppen ezért olyan technológiákat, módszereket mutattak be, amik alternatívát jelenthetnek a szén-dioxid-kibocsátó technológiákkal szemben, például elektromos meghajtású járműveket. Olyan kísérleteket láthattunk, mint a Stirling motor, lebegő villanykörte, napmotor, üzemanyagcellás kisautó, szélerőműmodell, illetve egy mágneses működtetésű vasútmodell pálya, ami a kvantum levitáció elvén működik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában