többnapos verseny

2021.07.03. 12:00

Tekinteteket fel, vitorlázók az égen

Július 2–10. között rendezi meg a Dunaferr Repülőklub a Baracs-Kisapostag repülőtéren a 66. Nemzeti Vitorlázórepülő Versenyt. A pilóták és gépeik már megérkeztek a helyszínre, az első napon eligazítás volt.

Molnár Emese

Fotó: LI

A megmérettetés egy kis ünnepséggel kezdődik július 3-án, azaz ma 9.30-kor. A megnyitó házigazdája Verasztó Sándor, a Dunaferr Repülő Klub elnöke és Kisapostag alpolgármestere, valamint jelen lesz Gyöngyösi András, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség elnöke is. A megnyitó után, a várható jó időjárás miatt a több mint hatvan versenyző megkapja a feladatokat és a meteorológiai adatokat, majd kezdetét veszi a sorozatos felszállás.

Július 3-án kezdenek
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr Repülőklub pilótái is részt vesznek a többnapos versenyen, így Tóth Imre, Loskay László, Mészáros Máté, Tóth Csaba, valamint Geráth Károly fog magasba szállni a vitorlázó gépeikkel. A rendezvény nyitott a közönség számára is, viszont a szervezők szeretnék kérni az előzetes bejelentkezést a reptéren jelenlévő nagy létszám miatt (a versenyzőkkel, a kísérőikkel és a kiszolgáló személyzettel együtt körülbelül kétszáz fővel számoltak előzetesen). A látványosságok a napi versenyfeladatok kezdetekor (felszálláskor) és befejezésekor (landoláskor) lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában