közélet

2021.07.09. 18:46

DVCSH-val kapcsolatos közlemény az önkormányzat honlapján

A DVCSH-val kapcsolatban jelent meg közlemény az önkormányzat hivatalos honlapján.

DH-információ

Ennek felvezetőjében azt írják, hogy „arról, hogy Dunaújvárosban ki a távhőszolgáltató kizárólag a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) dönthet. A MEKH a DVCSH működési engedélyét július 1-től visszavonta és a következőkről tájékoztatott.” Majd idézik a szöveget:

„A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) honlapján félreérthetően tájékoztatja volt ügyfeleit arról, hogy a fogyasztóknak a 2021. július havi számlát is a cég számára kell befizetniük. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a DVCSH a június 30. utáni időszakra vonatkozóan nem jogosult távhőszolgáltatásról számlát kibocsátani. A távhőszolgáltatási tevékenység átadása keretében a DVCSH-nak augusztus 1-jéig egy elszámoló számlát kell küldenie volt ügyfeleinek, de abban csak a június 30-ig terjedő időszakra eső hőfelhasználást számlázhatja ki. A MEKH felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy alaposan ellenőrizzék a DVCSH-tól kapott elszámoló számlákat, és csak akkor fizessék be azokat, ha az elszámolt időszak június 30-ával zárul. A június 30. utáni szolgáltatás díját a felhasználók már az új, kijelölt szolgáltatótól kapott számlára teljesíthetik.”

A témában korábban megjelent írásainkat itt olvashatják:

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-kozlemenyt-adott-ki-a-dvcsh-4488041/

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-fejlemenyek-a-dvcsh-tortenet-folytatasaban-4485305/

https://www.duol.hu/helyi-kiemelt/ujabb-fejlemenyek-a-tavhoszolgaltasi-ugyben-4480457/

https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-a-dvg-zrt-hez-kerult-a-tavhoszolgaltatas-4452224/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában