KRESZ-Suli program

2021.05.18. 11:30

A közlekedésbiztonság: táblák, lámpák, szabályok

Az Aranyalma tagóvoda a Generali a Biztonságért Alapítvány által meghirdetett Szimba intézményi pályázaton egy közlekedésbiztonsági élményprogramot nyert. A múlt héten már bóják, táblák között gurultak az óvodás gyerekek.

Balla Tibor

Fotó: LI

Lénárd Zoltán a KRESZ-Suli közlekedésbiztonsági program munkatársa játékos formában segített megtanulni a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályainak alapjait a gyerekeknek. Felhívta a figyelmet a biztonságos közlekedéshez szükséges kötelező és ajánlott felszerelésekre. Beszélgetett a kicsikkel olyanokról, hogy miért hordjuk a láthatósági mellényt, bemutatta a közlekedési táblákat, lámpákat is. Megbeszélték, merre néznek, ha a zebrán mennek át. A KRESZ-pályás foglalkozáson egy valós közlekedési helyzetben kipróbálhatták a tanultakat. Itt jelzőtáblák, forgalomirányító jelzőkészülékek, gyalogátkelőhely, forgalmi szituációk segítségével gyakorolhattak futóbicajokkal és rollerekkel.

Az Aranyalma tagóvoda a Generali a Biztonságért Alapítvány által meghirdetett Szimba intézményi pályázaton egy közlekedésbiztonsági élményprogramot nyert. A múlt héten már bóják, táblák között gurultak az óvodások. Lénárd Zoltán a KRESZ-Suli közlekedésbiztonsági program munkatársa játékosan segített megtanulni a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályainak alapjait. Egy épített pályán ki is próbálhatták ezeket a gyerekek
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Nem ez az egyetlen pályázat, amin nyert az Aranyalma. Egy cég „Tegyünk együtt a színesebb jövőért” pályázatán is sikeresnek bizonyultak. Ebben 10 000 liter beltéri festékre lehetett pályázni. Negyven intézmény nyerhetett, akik színes beltéri festéket, illetve fertőtleníthető, mosható, dörzsálló festékkel tehették szebbé óvodájukat. Könnyen kiszámítható, hogy 250 liter festék jutott az Aranyalmának. Márciusban, amíg nem volt nyitva az óvoda, ki is festették azt tetőtől talpig.

A közlekedés eszköze most még a futóbicikli, de a láthatósági mellény már a felelős gondolkodást jelzi

Még nincs vége a sikeres pályázatok felsorolásának! Markóné Kiss Andrea óvodavezető elmondta, hogy a helyi gumiabroncsgyártó cég pályázatán is nyertek 490 ezer forintot, amiből az udvaron hoznak létre divatos ugróiskolákat, ami már régi vágya volt. Ebből a forrásból valósítanak meg egy „mezítlábas parkot” is.

Soha nem lehet elég korán megtanulni a táblák jelentését

Egy kis gyalogutat alakítanak ki, feltöltve kavicsokkal, mindenféle terményekkel, összesen nyolcféle dologgal, amin mezítláb sétálhatnak végig az apróságok a lábboltozatuk javítása érdekében. A tornateremben már most is használnak hasonlót, ugyanis a lábtornára különösen nagy hangsúlyt fektetnek. Mindemellett még egy udvari labirintus is készül majd ebből a pénzből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában