oktatás

2021.04.25. 18:00

Kőműves mester tanfolyam és vizsga kamaránknál

Szerezze meg akár 80%-os támogatással a mestervizsgát! A támogatási keret betöltésén felül a képzés önköltséges formában végezhető el.

dkik

20210316 Ópusztaszer Ópusztaszer leányszálló építkezés Képen: fal tégla kőműves kivitelezés fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Forrás: Török János

Fotó: illusztráció

A képzés és vizsgáztatás fajlagos költsége 420.000 Ft/fő, amelyből 84.000 Ft-ot kell önerőként megfizetni, a fennmaradó részt a program finanszírozza.

A mestervizsga célja, hogy biztosítsa: a magasabb szakmai minősítés elérésének lehetőségét, a tanulók képzéséhez szükséges, magas szintű szakmai és pedagógiai ismeretek elsajátítását, a vállalkozás indításához, sikeres működtetéséhez szükséges ismeretek elsajátítását.

Mestervizsgára való jelentkezés feltételei:

 • az adott szakmában az állam által elismert szakképesítéssel – illetve a szakmai követelményben feltételként meghatározott szakmai képesítéssel – rendelkezik, s ezt közokirattal vagy annak hiteles másolatával igazolja.
 • az adott szakma mestervizsga követelményrendszerében előírt szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik,/ szakmától függően 3-5 év / s ezt munkáltatói igazolással, munkakönyvvel vagy egyéb hitelt érdemlő módon igazolja.
 • Megjegyzés: A szakmai gyakorlat részidőkből is összeállhat, de az utolsó időszak nem lehet egy évnél rövidebb, és a vizsgára jelentkezés időpontjában az utolsó igazolt szakmai gyakorlat nem lehet egy évnél régebbi. A gyakorlati időbe nem számítható be a GYED, illetve a sor- vagy tartalékos katonai, valamint polgári szolgálat ideje.

  Részvételi szándékát, kérjük, jelezze a weboldalunkról letölthető jelentkezési lap kitöltésével!

  Jelentkezés: Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Piac tér 2. szám alatt lévő irodája

  Tel. szám: 25/501-951 vagy 30/755-1303

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában